Aktivnosti

Zvireki uključeni u akciju sadnje

05. Ožujak, 2021.

Buđenjem prirode, kao i svake godine, aktivirali su se Zvirekovi mali ekolozi te započeli niz aktivnosti važnih za razumijevanje i očuvanje prirode. Ovog su se tjedna pod sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“ naši Mraveki i Slonići uključili u akciju kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj. Mraveki su posadili šest sadnica Judinog grma koje je vrtiću osigurala Krapinsko-zagorska županija, a Slonići su posadili stablo jabuke Prima. Slonićima je sadnicu poklonio gosp. Pavlović, djed dječaka polaznika te skupine. Veliko hvala svima! Veselimo se što će vrtićki okoliš biti bogatiji za prekrasne grmove te ćemo strpljivo čekati plodove naše prve vrtićke voćke.

Mraveki sade Judine grmove.jpg Slonici sade jabuku Prima.jpg

SLONIĆI I MRAVEKI SU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN PRIČANJA BAJKI

02. Ožujak, 2021.

26. veljače je dan kada se slavi čitanje, pričanje i slušanje bajki. Kako bi obilježili taj poseban i djeci veoma drag dan, odgojiteljice i djeca skupina Slonići i Mraveki su virtualno preko Zoom aplikacije posjetili Općinsku knjižnicu Stubičke Toplice. U prvom susretu je ravnateljica knjižnice Mihaela Hučić Slonićima pročitala bajku Petar Pan, a nakon priče su razgovarali o likovima iz bajke. Djeca su pokušala zamisliti gdje se sada ti likovi nalaze, što rade, jesu li odrasli... Nakon ugodnog druženja, djeca su dobila zadatak nacrtati djevojčicu Wendy u današnjem svijetu kao odraslu djevojku. Radove koje su nacrtali Slonići će pokloniti knjižnici. U drugom susretu je knjižničarka Mihaela Mravekima čitala modernu bajku "Priča o vitezu i Martinu" koja govori o dječaku koji je sanjao i sanjario da postane vitez. U današnje vrijeme kada nema zmajeva, dvoraca ni pravih princeza, kroz bajku zaključujemo da možemo postati pravi vitezovi i vitezice ako ostanemo dobri i plemeniti, kao što je nekada davno u prošlosti bio i sam vitez Sv. Martin. Nakon susreta Mraveki su izrađivali štitove i krune od kartona, kolaža, neoblikovanih materijala… Nakon ovih online druženja svi jedva čekaju da posjete knjižnicu.

Slonici_ dan pricanja bajki.jpg Mraveki_radionica nakon bajke.jpg Mraveki_zoom knjizevni susret.jpg

VESELA VELJAČA U ZVIREKU

19. Veljača, 2021.

Niti ove godine nas veljača nije iznevjerila, bila je prevrtljiva i uzbudljiva baš onako kako joj priliči. Djeca su uživala u različitim vremenskim prilikama, dobila su priliku istraživati led i snijeg te napraviti vrtićkog snjegovića. Prijateljstvo i ljubav širili su u vrtiću i oko njega. Zajedno se veselili raznolikim i šarenim maskama i likovima u koje su se pretvarali. Igrajući se učili su o vlastitim i tuđim osjećajima, o zdravim navikama, o magičnom svijetu bajki, ali i o tome kako poslati pismo i kako se ponašati u pošti. Oni najmanji svakodnevno su otkrivali nešto novo o svijetu koji ih okružuje.

Zvjezdice_Fasnik.jpg Zvjezdice_Valentinovo.jpg Puzeki_Fasnik.jpg Puzeki_Valentinovo i maske.jpg Suncokreti_Fasnik.jpg Slonici_Fasnik.jpg Slonici_Valentinovo.jpg Mraveki_Fasnik.jpg Mraveki_osjecaji.jpg Mraveki_veljaca.jpg Suncokreti_veljaca.jpg Slonici_bajke.jpg