Aktivnosti

Obilježavanje Dječjeg tjedna

24. Listopad, 2022.

Prvi puni tjedan u listopadu (od 03. do 07. 10. 2022.) obilježili smo Dječji tjedan s pregršt aktivnosti kao i svake godine. Početkom tjedna starija vrtićka skupina „Suncokreti“ uputila se prema općini u posjet načelniku Josipu Beljaku. Sa sobom su ponijeli plakat o dječjim pravima koji su marljivo izradili te ga uručili načelniku. Djeca su se s načelnikom dogovorila da će razmisliti o tome što bi još željela u vrtiću te da će svoj prijedlog dostaviti, a načelnik će se potruditi da predloženo ispuni. Osim Suncokreta i ostale vrtićke skupine učile su o dječjim pravima i izrađivale plakate s tom tematikom. Ostatak tjedna bio je ispunjen onim što je djeci najdraže, igrom i zabavnim aktivnostima.

Utorak je bio dan posvećen boravku u prirodi. Cvjetići i Suncokreti išli su u šumu u lov na kestene. Sredina tjedana bila je rezervirana za društvene igre i kviz znanja, a nešto mlađi Pužeki i Zvjezdice uživali su u raznim jesenskim natjecateljskim igrama. U četvrtak su odgojiteljice za Suncokrete i Cvjetiće organizirale pričaonicu u vrtu gdje su djeca s velikim zanimanjem slušala „Slatku šumsku priču“. Zvjezdice su pak bile u posjeti kod Pužeka te su zajedno uživali u malom vrtićkom kinu. Za kraj dječjeg tjedna naš domar Dominik pripremio je pečene kestene koje su djeca nabrala u šumi, a odgojiteljice Zvirekove dramske skupine odigrale su za sve vrtićke skupine lutkarsku predstavu “ Djed i repa“. Nakon predstave uslijedio je neizostavni ples. Djeca su rado sudjelovala i veselila se svim aktivnostima.

 

Sudjelovali smo i u županijskom obilježavanju dječjeg tjedna te su ravnateljica i stručna suradnica vrtića sudjelovale na konferenciji „Rana intervencija u djetinjstvu kao doprinos budućnosti zajednice“ u organizaciji HURID-a i KZŽ koja se održala 04. listopada u Krapini. Stručna suradnica je kao jedan od predavača predstavila djelovanje DV ZVIREK na području rane intervencije, izazove s kojima se susrećemo i naš pogled u budućnost.

Dječji tjedan_Suncokreti i Cvjetići.jpg Dječji tjedan_Suncokreti i Cvjetići2.jpg Dječji tjedan_Suncokreti i Cvjetići3.jpg Dječji tjedan u ZVIREKU_Pužeki i Zvjezdice.jpg Dječji tjedan_Suncokreti i Cvjetići4.jpg Dječji tjedan_Zvjezdice i Pužeki3.jpg DT_Puzeki i Zvjezdice.jpg Dječji tjedan_Zvjezdice i Pužeki2.jpg Dječji tjedan_Suncokreti i Cvjetići5.jpg Dječji tjedan_Zvjezdice i Pužeki.jpg Suncokreti kod načelnika2.jpg Suncokreti kod načelnika.jpg

Likovno stvaralaštvo u ZVIREKU

24. Listopad, 2022.