Aktivnosti

Obilježili smo Međunarodni dan obitelji

20. Svibanj, 2022.

Svake godine 15. svibnja obilježavamo dan obitelji kako bi se svi podsjetili na njezinu neprocjenjivu važnost za pojedinca i društvo. One najmanje ne treba podsjećati, oni to uvijek znaju, u njihovim očima obitelj je velika kao cijeli svijet. Zato osobito vole aktivnosti koje provodimo na temu obitelji. Djeca su obitelji crtala i napravila za njih kućice. Učila su o članovima obitelji te ih izrađivala od različitih materijala. S napravljenim lutkicama smišljala dramatizacije i igrokaze. Likovno se izražavali i pjevali pjesme o obitelji.

U mlađoj vrtićkoj skupini Pužeki održana je radionica za djecu i roditelje. Zajedno su ukrasili šarene okvire za obiteljsku fotografiju te od kartonskih rola izradili članove svoje obitelji. Svi su se dobro zabavili i lijepo podružili, a djeca su bila osobito sretna što su roditeljima mogla pokazati kako se u vrtiću igramo…

Pužeki_obiteljska radionica.jpg Pužeki_obiteljska radionica2.jpg Pužeki_obiteljska radionica3.jpg Zvjezdice_dan obitelji.jpg Cvjetići_dan obitelji.jpg Suncokreti_dan obitelji.jpg Slonići_dan obitelji.jpg Slonići_ majčin dan.jpg Cvjetići_ dan očeva.jpg

Slonići na 15. Robokupu

18. Svibanj, 2022.

Tijekom proteklog vikenda u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održan je 15. Robokup u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. U aktivnosti ovog državnog natjecanja uključuju se i djeca predškolske dobi. Naši Slonići su u subotu 14. svibnja imali priliku natjecati se u parovima i voziti utrke autićima na daljinski te izrađivati robote šaralice. Bilo je to zanimljivo i zabavno iskustvo.

Slonići na 15. Robokupu.jpg Slonići na 15. Robokupu3.jpg Slonići na 15. Robokupu2.jpg

„Promet nije šala ni opasnost mala"

17. Svibanj, 2022.

U Dječjem vrtiću Sveti Križ Začretje 12. svibnja 2022. godine održana je akcija „Promet nije šala ni opasnost mala“. Edukaciju predškolske djece u dječjim vrtićima Promet nije šala ni opasnost mala provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije.

Cilj akcije je usmjeriti pažnju na sve sudionike u prometu, a posebno najugroženije, djecu vrtićke dobi, kako bi se povećala svijest o pravilima ponašanju u prometu. Djeca su se kroz različite igre podsjetila o važnim pravilima ponašanja u prometu i uživala u aktivnostima, igrama i druženju koje su za njih pripremili polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje.

Iz našeg vrtića ove godine u kvizu je sudjelovalo troje djece iz starije vrtićke skupine u pratnji odgojiteljice Jelene Fišter.

Slonici na prometnom kvizu2.jpg Slonici na prometnom kvizu3.jpg Slonici na prometnom kvizu.jpg Slonici na prometnom kvizu4.jpg Slonici na prometnom kvizu5.jpg