Aktivnosti

Projektni dan vrtića

25. Ožujak, 2021.

Na prvi dan proljeća obilježava se Svjetski dan šuma, a ove godine i projektni dan našeg vrtića. Djeca su jedva dočekala lijepe proljetne dane da ih mogu provoditi šećući i boraveći u šumi. Svim aktivnostima na temu šuma djeca se vesele i rado se njima bave te tako spoznaju njihovu vrijednost i važnost očuvanja. Suncokreti, Slonići i Mraveki su se igrajući i aktivno istražujući šumu u blizini vrtića dobro zabavili i mnogo toga naučili. Dašak šume su donijeli i u vrtić pa su u svim odgojnim skupinama oformljeni šumski i ekološki kutići u kojima se djeca rado igraju. Šuma je bila odlična inspiracija za dječju kreativnost i likovno izražavanje, a Suncokreti su se okušali i u recikliranju starog papira te bili jako ponosni što su od nečeg starog napravili nešto novo.

Mraveki i šuma.jpg Mraveki i šuma 2.jpg Mraveki israživači.jpg Mraveki_šumski kutak.jpg Slonići_boravak u šumi.jpg Slonići_projektni dan.jpg Cvjetići_projektni dan.jpg Cvjetići_eko kutak na terasi.jpg Pužeki_dan šuma.jpg suncokreti u šumi.jpg suncokreti recikliraju.jpg suncokreti dan šuma.jpg

Epidemiološka situacija u vrtiću

22. Ožujak, 2021.

Poštovani roditelji,

s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju i u našem je vrtiću došlo do promjena, stoga Vas obavještavamo da trenutno imamo tri skupine u samoizolaciji i 8 djelatnika.

Nakon konzultacija sa epidemiološkom službom KZŽ vrtić dalje nastavlja sa radom, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

O svim daljnjim promjenama pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Ističem da je iznimno važno pridržavati se svih mjera propisanih u cilju sprječavanja i suzbijanja COVID-19 i ostalih zaraznih bolesti, te protokola vrtića s kojim ste upoznati, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Zahvaljujem svima koji poštuju propisane mjere i protokole vrtića.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na službene vrtićke telefone 049283355, 0912833550.

                                                              Ravnateljica

                                                                 Kristina Ljubić, mag.praesc.educ.

Projekt MORENEC u našem vrtiću

12. Ožujak, 2021.

Dječji vrtić ZVIREK sudjeluje u realizaciji znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Projekt traje četiri godine (od 2020. do 2024.), a rezultirat će znanstvenim pokazateljima o mogućnostima prevencije nepovoljnih ishoda razvoja djece i prijedlogom potrebnih oblika potpore djeci i njihovim obiteljima. Usmjeren je na razvoj kvalitete odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi s naglaskom na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Dejana Bouillet s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je to prvi takav projekt u RH.

Koordinator projekta u našem vrtiću je stručna suradnica prof. rehabilitator Maja Štefanec Herak i stoji vam na raspolaganju za dodatne informacije. Ponosni smo što smo pozvani i možemo sudjelovati u ovom vrijednom projektu u koji je uključeno 10% ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u RH.

Projektom su obuhvaćena djeca u dobi od 5 i 6 godina te pozivamo Vas roditelje da se i osobno uključite u ovaj projekt kada Vas na aktivnu suradnju pozovu matične odgojiteljice Vašeg djeteta.

Više informacija o projektu dostupno je na: http://morenec.ufzg.hr/