Aktivnosti

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

25. Listopad, 2022.

Listopad u ZVIREKU je tradicionalno u znaku dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a vrtićem se šire mirisi kruščića, peciva i keksića koje su izradila djeca uz pomoć svojih odgojiteljica. Djeca uživaju u spletovima aktivnosti na temu “Od zrna do pogače” i “Plodovi našeg zavičaja” koje su sadržajima prilagođene svim dobnim skupinama. Djeca u svemu aktivno sudjeluju i igrajući se stječu svijest o ekologiji i zdravoj prehrani.

Zečići_dani kruha.jpg Zvjezdice_dani kruha.jpg Zvjezdice_dani kruha2.jpg Pužeki_dani kruha.jpg Cvjetići_dani kruha.jpg Cvjetići_dani kruha2.jpg Suncokreti_dani kruha.jpg Zvjezdice_plodovi zemlje.jpg Zvjezdice_plodovi zemlje_bundeva.jpg Zečići_plodovi zemlje_bundeva.jpg Zečići_plodovi zemlje_kukuruz.jpg Zečići_plodovi zemlje_kukuruz2.jpg

Cvjetići i Suncokreti na KIKI festivalu

25. Listopad, 2022.

 

12. listopada su „Cvjetići“ i „Suncokreti“ posjetili Kiki festival u Zaboku te prisustvovali programu za djecu predškolske dobi KIKI 1. Međunarodni festival dječjeg  filma ove godine se održao 11. put u svrhu stvaranja aktivne filmske publike i podizanja vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove. Na festivalu djeca su pogledala sedam animiranih filmova o kojima se možete informirati na poveznici https://kiki.gokul.hr/program/filmski-program/ . Projekcije su djeci bile zanimljive te su aktivno sudjelovali u razgovoru s voditeljicom poslije svakog pogledanog filma. U vrtić su se djeca vratila puna doživljaja i pozitivnih dojmova.

Kiki festival.jpg Kiki festival2.jpg Kiki festival3.jpg

Obilježavanje Dječjeg tjedna

24. Listopad, 2022.

Prvi puni tjedan u listopadu (od 03. do 07. 10. 2022.) obilježili smo Dječji tjedan s pregršt aktivnosti kao i svake godine. Početkom tjedna starija vrtićka skupina „Suncokreti“ uputila se prema općini u posjet načelniku Josipu Beljaku. Sa sobom su ponijeli plakat o dječjim pravima koji su marljivo izradili te ga uručili načelniku. Djeca su se s načelnikom dogovorila da će razmisliti o tome što bi još željela u vrtiću te da će svoj prijedlog dostaviti, a načelnik će se potruditi da predloženo ispuni. Osim Suncokreta i ostale vrtićke skupine učile su o dječjim pravima i izrađivale plakate s tom tematikom. Ostatak tjedna bio je ispunjen onim što je djeci najdraže, igrom i zabavnim aktivnostima.