Aktivnosti

Obilježavanje Dana europskog broja 112

10. Veljača, 2023.

  

11. veljače obilježava se Dan europskog broja 112. Svrha uvođenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 je pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima. Putem raznovrsnih aktivnosti djeca skupina Suncokreti i Cvjetići su brzo i lako naučili važnost broja 112 te sada znaju da taj broj zovemo kad smo u opasnosti i trebamo pomoć.

Vezani dokumenti

EU broj 112_Cvjetici.jpg EU broj 112_Suncokreti.jpg EU broj 112_Suncokreti2.jpg

Posjetile su nas „Tri mačke“

08. Veljača, 2023.

 

Djeca svih vrtićkih skupina i kraćeg programa predškole s velikim zanimanjem i veseljem pogledala su lutkarsku predstavu Z-produkcije „Tri mačke“. Predstava govori o mačkama koje nisu bile zadovoljne svojom bojom pa su se obojale valjajući se u brašnu i ugljenu. Tako obojane jedna drugu nisu prepoznale. Poslije niza duhovitih obrata mačke su zaključile da je svaka bila ljepša u staroj boji. Uz mnogo pjesme i zabave mačke su djeci uputile i važnu poruku: „Budi uvijek to što jesi, bez obzira tko si, što si…“

3 mačke u ZVIREKU.jpg 3 mačke u ZVIREKU 2.jpg

Održane radionice „Djeca znaju pružiti pomoć“

01. Veljača, 2023.

     

31. siječnja vrtić je posjetila gošća iz Hrvatskog Crvenog križa. Ravnateljica GDCK Donja Stubica,  Maja Rešetar Pavrlišak održala je radionice za djecu skupina Cvjetići i Suncokreti. Tijekom edukativnog i zabavnog druženja djeca su spoznala mnogo toga o zaštiti zdravlja. Cvjetići su osvijestili koji potencijalni rizici od ozljeda postoje u njihovom svakodnevnom okruženju i učili o tome kako se pravilno pruža prva pomoć.  Uz to predškolarci Suncokreti su saznali kako i kada je potrebno uputiti poziv hitnoj medicinskoj službi te što učiniti kod manjih površinskih ozljeda kože poput udaraca i ogrebotina.