Aktivnosti

Projekt „Kukci“ u skupini Suncokreti

27. Svibanj, 2021.

Dolaskom toplijeg vremena i dužim prvođenjem vremena na otvorenom kod djece iz skupine „Suncokreti“ javila se znatiželja za istraživanjem kukaca. Kroz razne enciklopedije, plakate i fotografije djeca su upoznala njihova imena i karakteristike. Najzanimljivije kukce su izrađivali od prirodnih materijala. U društvenim igrama su učili o staništima i prehrani kukaca. Proučavali su kukce u prozirnim posudama. Najveće zanimanje izazvao je pauk i način na koji plete mrežu. Naučeno i doživljeno izražavali su u likovnim aktivnostima. Na otvorenom su za proučavanje kukaca koristili istraživački pribor. Kako bi kukci bili češći posjetitelji našeg dvorišta, izradili su „hotel za kukce“. Djeca nastavljaju istraživati i učiti te uživaju u nastavku projekta.

kukci1.jpg kukci2.jpg kukci3.jpg kukci4.jpg kukci5.jpg kukci6.jpg

Uspješna prva godina provedbe programa OBITELJI USMJERENA RANA INTERVENCIJA U DJETINJSTVU

25. Svibanj, 2021.

Približava kraj prve godine provedbe trogodišnjeg programa „Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu” koja je započela u lipnju prošle godine. Programske aktivnosti planirane u prvoj godini se polako privode kraju. Sudjelovali smo na drugom timskom sastanku programa koji je održan 28. travnja 2021. te zajedno s članovima programskog tima komentirali aktivnosti prve godine programa. Od provedenih aktivnosti u našem vrtiću izrazito korisne i vrijedne bile su edukativne radionice za odgojiteljice i druge stručne radnike vrtića te Marte Meo savjetovanje kao besplatna usluga podrške roditeljima s kojom su uključeni roditelji bili veoma zadovoljni.

Na timskom sastanku participativno smo dogovarali i aktivnosti za drugu godinu provedbe programa. Zaključno, sve planirane aktivnosti su uspješno provedene, a brojni indikatori su i višestruko premašeni te smo ponosni da je da je naš vrtić također tome doprinio.

Travanjska radost u Zvireku

29. Travanj, 2021.

Još jedan mjesec prepun aktivnosti, događanja, radosti i veselja došao je svome kraju. Na samom početku naši su se mali Zvireki veselili zečićima i šarenim pisanicama. Nastavili su vrlo aktivno u Tjednu zdravlja posebnu pažnju posvećujući svim zdravim životnim navikama. Pregršt proljetnih i ekoloških aktivnosti okrunili su obilježavanjem Dana planeta Zemlje. Proslavili su i 11. Zvirekov rođendan te zadnji tjedan travnja proveli u plesnom ritmu povodom Svjetskog dana plesa.

Pužeki_Svjetski dan plesa.jpg Cvjetici_Svjetski dan plesa.jpg Suncokreti_Svjetski dan plesa.jpg Slonici_Svjetski dan plesa.jpg Slonici_Svjetski dan plesa_2.jpg Pužeki_Dan planete Zemlje_2.jpg Pužeki_Dan planete Zemlje.jpg Cvjetici_Dan planete Zemlje.jpg Cvjetići istraživaći_Dan planete Zemlje.jpg Suncokreti_Dan planete Zemlje.jpg Slonici_Dan planete Zemlje.jpg Slonici_Dan planete Zemlje_2.jpg Mraveki_Dan planete Zemlje_2.jpg Mraveki_Dan planete Zemlje.jpg Zvjezdice slave vrtićki rođendan.jpg Cvjetici_tjedan zdravlja.jpg Cvjetići stomatolozi_tjedan zdravlja.jpg Slonici_tjedan zdravlja.jpg Slonici_tjedan zdravlja_2.jpg Mraveki_tjedan zdravlja_2.jpg Mraveki_tjedan zdravlja.jpg Mraveki_tjedan zdravlja_3.jpg Cvjetici_snijeg u travnju.jpg Zvjezdice_travanj.jpg Zvjezdice_proljetnice.jpg Zvjezdice i zečići.jpg Zvjezdice_zeko i pisanice.jpg Zvjezdice_Veliki tjedan2.jpg Zvjezdice_Veliki tjedan3.jpg Zvjezdice_Veliki tjedan.jpg Cvjetici pisanice.jpg Mraveki_pisanice.jpg Cvjetici_boravak vani.jpg