Aktivnosti

Održane radionice predškolskog CAP programa

06. Svibanj, 2022.

Početkom svibnja su s djecom starije vrtićke skupine održane radionice u sklopu CAP programa. Predškolski CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci koja ujesen polaze u prvi razred osnovne škole. Cilj programa je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja te osnažiti djeci važne odrasle osobe (roditelje, odgojitelje…) da im pruže kvalitetnu podršku.  Za roditelje je održano edukativno predavanje, a Slonići su se tijekom protekla dva mjeseca bavili sklopom pripremnih aktivnosti koje su im pružile kvalitetne informacije o tome kako da se zaštite od nasilja i zadrže svoje pravo da budu sigurni, jaki i slobodni.

Nakon toga su provedene tri radionice koje su vodile educirane CAP pomagačice. Sadržaj radionica razvojno je primjeren, koriste se fotografije, igrokazi i posebno strukturiran razgovor kako bi se djecu poučilo pitanjima osobne sigurnosti. Igrokazima se predstavljaju tri najčešća iskustva napada s kojima se djeca susreću, a koriste se za stvaranje situacije u kojoj djeca kroz razgovor dolaze do uspješnih prevencijskih strategija. Slonići su s velikom pozornošću i zrelošću sudjelovali u radionicama te smo na njih ponosni. Također, odgojiteljice skupine će s djecom nastaviti ponavljati CAP strategije u različitim svakodnevnim aktivnostima. 

CAP_Slonici.jpg CAP_Slonici2.jpg

Međunarodni dan vatrogasaca

05. Svibanj, 2022.

U Hrvatskoj i svijetu 4. svibnja, na dan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, obilježava se Međunarodni dan vatrogasaca. Povodom tog dana u našem vrtiću ostvarena je lijepa suradnja s DVD Strmec Stubički čiji su članovi u vrtić došli vatrogasnim vozilom i razveselili djecu vrtićkih skupina.