Aktivnosti

Poruka tolerancije i mira

24. Studeni, 2021.

Protekli tjedan bio je posvećen razumijevanju i prihvaćanju različitosti, a aktivnosti usmjerene razvoju empatije i tolerancije kod djece. Aktivnosti takvog tipa kontinuirano su prisutne i jako su nam važne, a predškolarci Slonići i mali Pužeki posebno su im se posvetili.

Pužeki su se upoznali koncept različitosti i prihvaćanja putem slikovnice o šarenom sloniću Elmeru koji je drugačiji i jedinstven, a njegovo ga krdo baš takvog voli. Svaki Pužek je ukrašavao svog Elmera, a svi zajedno su mozaik tehnikom izradili šarenog i sivog slonića.

Predškolarci su također pričali o Elmeru, pročitali originalnu priču i primili poruku o tome kako je važno prihvaćati i voljeti sebe i druge upravo zbog naših posebnosti. Upoznali su se sa životom djece u Africi putem kratkih UNICEF-ovih dokumentarnih filmova nastalih u sklopu projekta Škole za Afriku te čitali Priču o djevojčici iz Burkine Faso. Razgovarali su o prijateljstvu, a kao poticaj za razgovor su čitali slikovnice Petra i njezini prijatelji te Otkrivam svijet-prijateljstvo. Provedene aktivnosti su bile velika inspiracija djeci za izražavanje kroz glazbu i likovno stvaralaštvo.

Pužeki sa slonićem Elmerom uče o toleranciji.jpg Slonići_Dan tolerancije.jpg Slonići šalju poruku mira.jpg

Slonići i Suncokreti tijekom Mjeseca hrvatske knjige

23. Studeni, 2021.

Od 15. listopada do 15. studenog održava se tradicionalna manifestacije posvećene knjizi i čitanju, Mjesec hrvatske knjige. Ove godine u fokus manifestacije bila je stavljena hrvatska knjiga pod temom „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto je glasio „Ajmo hrvati se s knjigom!“

U skladu s temom Slonići su ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvetili cijenjenoj hrvatskoj književnici Sunčani Škrinjarić te su svakodnevno čitali priče iz njezine poznate zbirke priča "Dva smijeha". O pročitanom su razgovarali i likovno se izražavali te crtali najzanimljiviji događaj po uzoru na priču koja im se najviše svidjela.

Malo mlađi Suncokreti nisu slušali cijelu zbirku Sunčaninih priča, ali su se upoznali sa zanimljivom pričom iste autorice o „Gospođici NEĆU“ koja baš uvijek, svima i na svakom mjestu odgovara: „Neću!“. Upoznali su i „Mirka Bjesomirka“ autorice Tamare Vučković te saznali kakvu je pomutnju među životinjama napravilo „Ogledalce“ autora Grigora Viteza. Nakon čitanja djeca su komentirala, razgovarala i crtala doživljaje i osjećaje koje su priče u njima pobudile.

Suncokreti i MHK 2021.jpg Slonići u Mjesecu hrvatske knjige.jpg Suncokreti u Mjesecu hrvatske knjige.jpg

Tjedan u znaku jabuka i kestena

22. Listopad, 2021.