Aktivnosti

Aktivnosti u svibnju

28. Svibanj, 2021.

Prošao je još jedan mjesec, kao i uvijek razigran i veseo. Djeca su se bavila raznovrsnim aktivnostima. Obilježili smo Svjetski dan Sunca, Majčin dan, Dan obitelji, Svjetski dan igre i Svjetski dan sporta. Povodili projekte potaknute dječjim interesima. Suncokreti su se bavili kukcima, a Marveki pticama potaknuti fazanom koji ih je nekoliko puta posjetio na vrtićkom dvorištu. Slonići su se intenzivno bavili temom bicikla, a maleni Pužeki su uzgojili svoje prve biljke graha i mahuna. Svoje sadnice svakodnevno su zalijevali i pratili njihov rast te započeli mini-projekt o povrću i voću kako bi potaknuli djecu na njihovu konzumaciju. Svi Zvireki su se igrali svaki dan, a dan igre dodatno obilježili različitim simboličkim, konstrukcijskim, stolno-manipulativnim, društvenim i pokretnim igrama, te igrama s pjevanjem i igrama na otvorenom.  

Mraveki_Dan Sunca.jpg Cvjetici_Dan Sunca.jpg Slonici_Dan Sunca.jpg Slonici_Dan Sunca2.jpg Cvjetici_Majčin dan.jpg Slonici_Majčin dan2.jpg Slonici_Majčin dan.jpg Mraveki_dan obitelji.jpg Mraveki_moja obitelj.jpg Suncokreti_Dan obitelji.jpg Zvjezdice_moja obitelj.jpg Cvjetici_Svjetski dan igre.jpg Slonici_Dan igre.jpg Slonici_Dan igre2.jpg Cvjetici_Svjetski dan sporta.jpg Slonici_Svjetski dan sporta.jpg Zvjezdice sade.jpg Zvjezdice u igri.jpg Suncokreti_boravak vani.jpg Puzeki i zdrava hrana.jpg Pužeki uzgajaju.jpg Slonici vrtlari2.jpg Slonici vrtlari.jpg Mraveki_živi svijet.jpg

Projekt „Kukci“ u skupini Suncokreti

27. Svibanj, 2021.

Dolaskom toplijeg vremena i dužim prvođenjem vremena na otvorenom kod djece iz skupine „Suncokreti“ javila se znatiželja za istraživanjem kukaca. Kroz razne enciklopedije, plakate i fotografije djeca su upoznala njihova imena i karakteristike. Najzanimljivije kukce su izrađivali od prirodnih materijala. U društvenim igrama su učili o staništima i prehrani kukaca. Proučavali su kukce u prozirnim posudama. Najveće zanimanje izazvao je pauk i način na koji plete mrežu. Naučeno i doživljeno izražavali su u likovnim aktivnostima. Na otvorenom su za proučavanje kukaca koristili istraživački pribor. Kako bi kukci bili češći posjetitelji našeg dvorišta, izradili su „hotel za kukce“. Djeca nastavljaju istraživati i učiti te uživaju u nastavku projekta.

kukci1.jpg kukci2.jpg kukci3.jpg kukci4.jpg kukci5.jpg kukci6.jpg

Uspješna prva godina provedbe programa OBITELJI USMJERENA RANA INTERVENCIJA U DJETINJSTVU

25. Svibanj, 2021.

Približava kraj prve godine provedbe trogodišnjeg programa „Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu” koja je započela u lipnju prošle godine. Programske aktivnosti planirane u prvoj godini se polako privode kraju. Sudjelovali smo na drugom timskom sastanku programa koji je održan 28. travnja 2021. te zajedno s članovima programskog tima komentirali aktivnosti prve godine programa. Od provedenih aktivnosti u našem vrtiću izrazito korisne i vrijedne bile su edukativne radionice za odgojiteljice i druge stručne radnike vrtića te Marte Meo savjetovanje kao besplatna usluga podrške roditeljima s kojom su uključeni roditelji bili veoma zadovoljni.

Na timskom sastanku participativno smo dogovarali i aktivnosti za drugu godinu provedbe programa. Zaključno, sve planirane aktivnosti su uspješno provedene, a brojni indikatori su i višestruko premašeni te smo ponosni da je da je naš vrtić također tome doprinio.