Aktivnosti

Cvjetići i Suncokreti na KIKI festivalu

25. Listopad, 2022.

 

12. listopada su „Cvjetići“ i „Suncokreti“ posjetili Kiki festival u Zaboku te prisustvovali programu za djecu predškolske dobi KIKI 1. Međunarodni festival dječjeg  filma ove godine se održao 11. put u svrhu stvaranja aktivne filmske publike i podizanja vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove. Na festivalu djeca su pogledala sedam animiranih filmova o kojima se možete informirati na poveznici https://kiki.gokul.hr/program/filmski-program/ . Projekcije su djeci bile zanimljive te su aktivno sudjelovali u razgovoru s voditeljicom poslije svakog pogledanog filma. U vrtić su se djeca vratila puna doživljaja i pozitivnih dojmova.

Kiki festival.jpg Kiki festival2.jpg Kiki festival3.jpg

Obilježavanje Dječjeg tjedna

24. Listopad, 2022.

Prvi puni tjedan u listopadu (od 03. do 07. 10. 2022.) obilježili smo Dječji tjedan s pregršt aktivnosti kao i svake godine. Početkom tjedna starija vrtićka skupina „Suncokreti“ uputila se prema općini u posjet načelniku Josipu Beljaku. Sa sobom su ponijeli plakat o dječjim pravima koji su marljivo izradili te ga uručili načelniku. Djeca su se s načelnikom dogovorila da će razmisliti o tome što bi još željela u vrtiću te da će svoj prijedlog dostaviti, a načelnik će se potruditi da predloženo ispuni. Osim Suncokreta i ostale vrtićke skupine učile su o dječjim pravima i izrađivale plakate s tom tematikom. Ostatak tjedna bio je ispunjen onim što je djeci najdraže, igrom i zabavnim aktivnostima.

Utorak je bio dan posvećen boravku u prirodi. Cvjetići i Suncokreti išli su u šumu u lov na kestene. Sredina tjedana bila je rezervirana za društvene igre i kviz znanja, a nešto mlađi Pužeki i Zvjezdice uživali su u raznim jesenskim natjecateljskim igrama. U četvrtak su odgojiteljice za Suncokrete i Cvjetiće organizirale pričaonicu u vrtu gdje su djeca s velikim zanimanjem slušala „Slatku šumsku priču“. Zvjezdice su pak bile u posjeti kod Pužeka te su zajedno uživali u malom vrtićkom kinu. Za kraj dječjeg tjedna naš domar Dominik pripremio je pečene kestene koje su djeca nabrala u šumi, a odgojiteljice Zvirekove dramske skupine odigrale su za sve vrtićke skupine lutkarsku predstavu “ Djed i repa“. Nakon predstave uslijedio je neizostavni ples. Djeca su rado sudjelovala i veselila se svim aktivnostima.