Aktivnosti

SLONIĆI I MRAVEKI SU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN PRIČANJA BAJKI

02. Ožujak, 2021.

26. veljače je dan kada se slavi čitanje, pričanje i slušanje bajki. Kako bi obilježili taj poseban i djeci veoma drag dan, odgojiteljice i djeca skupina Slonići i Mraveki su virtualno preko Zoom aplikacije posjetili Općinsku knjižnicu Stubičke Toplice. U prvom susretu je ravnateljica knjižnice Mihaela Hučić Slonićima pročitala bajku Petar Pan, a nakon priče su razgovarali o likovima iz bajke. Djeca su pokušala zamisliti gdje se sada ti likovi nalaze, što rade, jesu li odrasli... Nakon ugodnog druženja, djeca su dobila zadatak nacrtati djevojčicu Wendy u današnjem svijetu kao odraslu djevojku. Radove koje su nacrtali Slonići će pokloniti knjižnici. U drugom susretu je knjižničarka Mihaela Mravekima čitala modernu bajku "Priča o vitezu i Martinu" koja govori o dječaku koji je sanjao i sanjario da postane vitez. U današnje vrijeme kada nema zmajeva, dvoraca ni pravih princeza, kroz bajku zaključujemo da možemo postati pravi vitezovi i vitezice ako ostanemo dobri i plemeniti, kao što je nekada davno u prošlosti bio i sam vitez Sv. Martin. Nakon susreta Mraveki su izrađivali štitove i krune od kartona, kolaža, neoblikovanih materijala… Nakon ovih online druženja svi jedva čekaju da posjete knjižnicu.

Slonici_ dan pricanja bajki.jpg Mraveki_radionica nakon bajke.jpg Mraveki_zoom knjizevni susret.jpg

VESELA VELJAČA U ZVIREKU

19. Veljača, 2021.

Niti ove godine nas veljača nije iznevjerila, bila je prevrtljiva i uzbudljiva baš onako kako joj priliči. Djeca su uživala u različitim vremenskim prilikama, dobila su priliku istraživati led i snijeg te napraviti vrtićkog snjegovića. Prijateljstvo i ljubav širili su u vrtiću i oko njega. Zajedno se veselili raznolikim i šarenim maskama i likovima u koje su se pretvarali. Igrajući se učili su o vlastitim i tuđim osjećajima, o zdravim navikama, o magičnom svijetu bajki, ali i o tome kako poslati pismo i kako se ponašati u pošti. Oni najmanji svakodnevno su otkrivali nešto novo o svijetu koji ih okružuje.

Zvjezdice_Fasnik.jpg Zvjezdice_Valentinovo.jpg Puzeki_Fasnik.jpg Puzeki_Valentinovo i maske.jpg Suncokreti_Fasnik.jpg Slonici_Fasnik.jpg Slonici_Valentinovo.jpg Mraveki_Fasnik.jpg Mraveki_osjecaji.jpg Mraveki_veljaca.jpg Suncokreti_veljaca.jpg Slonici_bajke.jpg

POUČNO I VESELO U SKUPINI CVJETIĆI

19. Veljača, 2021.

Djeca skupine Cvjetići bila su vrijedna cijele zime. Savladali su brojne ciljane aktivnosti s kretanjem i naučili puno toga o zdravlju i zdravoj prehrani u sklopu edukativnog projekta "U zdravom tijelu, zdrav duh". Priču o vrlo gladnoj gusjenici oživili su maskirajući se u sve što je gusjenica pojela te tako pridonijeli veseloj fašničkoj atmosferi koja je ovih dana vladala. Iako pretvoreni u psiće, bubamarce, mace, pčelice, klaunove, vatrogasce, princeze, čarobnice i vještice nisu zaboravili obilježiti dan „kad se ftičeki ženiju“. Putem likovnih aktivnosti i plakata poručili su nam „Volim sebe i cijeli svoj svijet“.

Cvjetici_vrlo gladana gusjenica.jpg Cvjetici_maskare.jpg Cvjetici_Valentinovo.jpg U zdravom tijelu zdrav duh.jpg