Aktivnosti

VESELA VELJAČA U ZVIREKU

19. Veljača, 2021.

Niti ove godine nas veljača nije iznevjerila, bila je prevrtljiva i uzbudljiva baš onako kako joj priliči. Djeca su uživala u različitim vremenskim prilikama, dobila su priliku istraživati led i snijeg te napraviti vrtićkog snjegovića. Prijateljstvo i ljubav širili su u vrtiću i oko njega. Zajedno se veselili raznolikim i šarenim maskama i likovima u koje su se pretvarali. Igrajući se učili su o vlastitim i tuđim osjećajima, o zdravim navikama, o magičnom svijetu bajki, ali i o tome kako poslati pismo i kako se ponašati u pošti. Oni najmanji svakodnevno su otkrivali nešto novo o svijetu koji ih okružuje.

Zvjezdice_Fasnik.jpg Zvjezdice_Valentinovo.jpg Puzeki_Fasnik.jpg Puzeki_Valentinovo i maske.jpg Suncokreti_Fasnik.jpg Slonici_Fasnik.jpg Slonici_Valentinovo.jpg Mraveki_Fasnik.jpg Mraveki_osjecaji.jpg Mraveki_veljaca.jpg Suncokreti_veljaca.jpg Slonici_bajke.jpg

POUČNO I VESELO U SKUPINI CVJETIĆI

19. Veljača, 2021.

Djeca skupine Cvjetići bila su vrijedna cijele zime. Savladali su brojne ciljane aktivnosti s kretanjem i naučili puno toga o zdravlju i zdravoj prehrani u sklopu edukativnog projekta "U zdravom tijelu, zdrav duh". Priču o vrlo gladnoj gusjenici oživili su maskirajući se u sve što je gusjenica pojela te tako pridonijeli veseloj fašničkoj atmosferi koja je ovih dana vladala. Iako pretvoreni u psiće, bubamarce, mace, pčelice, klaunove, vatrogasce, princeze, čarobnice i vještice nisu zaboravili obilježiti dan „kad se ftičeki ženiju“. Putem likovnih aktivnosti i plakata poručili su nam „Volim sebe i cijeli svoj svijet“.

Cvjetici_vrlo gladana gusjenica.jpg Cvjetici_maskare.jpg Cvjetici_Valentinovo.jpg U zdravom tijelu zdrav duh.jpg

Potres – I OVO ĆE PROĆI

30. Prosinac, 2020.

U nastavku možete pronaći edukativne materijale i poveznice sa smjernicama za roditelje i djecu kako se ponašati i nositi s kriznom situacijom.

Izdvojili smo edukativne materijale Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Hrvatskog crvenog križa i Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su izradili brošuru “Kako biti podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa?”.
Na poveznici možete pogledati kratki edukativni  video „Ponašanje u slučaju potresa“ - https://www.youtube.com/watch?v=EYt8rgzsExg&feature=emb_logo

potres-1.png potres-2.png