Aktivnosti

Aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige

14. Studeni, 2022.

Tijekom proteklih mjesec dana djeca vrtićkih skupina bavila su se mnogim aktivnostima vezanim uz knjigu i čitanje. Dio aktivnosti odvijao se u vrtiću, a dio u našoj općinskoj knjižnici i susjednoj osnovnoj školi kojima zahvaljujemo na suradnji i gostoprimstvu.

  

Djeca srednje vrtićke skupine „Pužeki“ obožavaju čitanje i slušanje priča, a poseban interes su iskazala za slikovnicu „Juha od bundeve“, stoga smo priču obradili na različite i zanimljive načine. Značaj ove priče je u njezinom poticaju na prihvaćanje različitosti te poticaju na suradnju i međusobno pomaganje. Osobit doživljaj za Pužeke je bio njihov prvi zajednički posjet Općinskoj knjižnici Stubičke Toplice.

  

Osim Pužeka knjižnicu su posjetili i nešto stariji Cvjetići i Suncokreti. Cvjetići su sudjelovali u radionici „Fora priča“ svestrane učiteljice hrvatskog jezika Danijele Miklec koja im je na zanimljiv i zabavan način pripovijedala priču „Proždrlica“ te svoju autorsku priču „Jastuk kojem je dozlogrdilo“. Cvjetići su pozorno pratili, zamišljali što bi se sljedeće moglo dogoditi i dobro se nasmijali.