Aktivnosti

Nažalost, iznenada se moramo oprostiti od našeg načelnika i dragog prijatelja

13. Siječanj, 2017.

U četvrtak, 12. siječnja 2017. godine, preminuo je načelnik Općine Stubičke Toplice, gospodin Vladimir Bosnar.

 

Dugogodišnji načelnik naše općine imao je vrlo jasnu viziju kako život svojim mještanima učiniti što boljim i kvalitetnijim. Stavove i ideje kako je važno ulagati u djecu i mlade pretvorio je u stvarnost i svakodnevicu našeg mjesta. Posebnu brigu je vodio o najmlađim članovima naše lokalne zajednice, o djeci rane i predškolske dobi. Osobno je uložio veliki trud i angažman kako bi u travnju 2010. s radom počeo Dječji vrtić „Zvirek“, na ponos svih mještana. Pokazao je veliko razumijevanje kako za potrebe odraslih, tako i za potrebe najmlađih, i na tome mu od srca hvala. Svojim trudom, radom i djelovanjem ostavio je neizbrisiv trag koji će osjećati generacije ljudi koji ovdje žive.

 

Djelatnici Dječjeg vrtića „Zvirek“ izražavaju iskrenu sućut obitelji i svim ožalošćenima.

Sveti Nikola u Zvireku

09. Prosinac, 2016.

I ove godine polaznici vrtića bili su jako dobri pa ih je u utorak 6.12.2016. posjetio sv. Nikola. Donio je pune vreće prigodnih slatkih paketića. Djeca su ga veselo dočekala i njegov dolazak nagradila pjesmama i recitacijama.

            Slatke pakete financirala je općina Stubičke Toplice, a veselom druženju sa sv. Nikolom prisustvovao je načelnik općine Vladimir Bosnar i predsjednica Radnog tijela za ekologiju i kulturu općine Stubičke Toplice Zrinka Košić Bosnar.

P1017533.JPG P1017538.JPG

„Zvireki za djecu Afrike“

28. Studeni, 2016.

I ove pedagoške godine smo se uključili u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“. Djeca i odgojiteljice svih odgojnih skupina marljivo su radili razne predmete specifične za određena Afrička plemena, pokrajine, gradove. Usvajali smo Afričke pozdrave, pjesmice o Africi kao „A ram sam sam“, „Tu e tu e“. Gledali smo kratke dokumentarne filmove o životu i školovanju djece u Africi, čitali priču djevojčice iz Burkine Faso, plesali smo, igrali se, proučavali kartu svijeta, mnogo toga novoga usvojili. U holu vrtića priredili smo izložbu dječjih radova koje su roditelji i djeca mogli kupiti i dobrovoljnim prilogom pomoći opremanju škola u Africi.