Aktivnosti

Fašničko veselje

27. Veljača, 2023.

 

Sredina veljače bila je u posvećena maskiranju, a u vrtiću su svakodnevno boravila razna bića i likovi. Šarenih maškara najviše se okupilo u petak 17. veljače kod susjedne škole. Djeca vrtićkih skupina i učenici razredne nastave zajedno su formirali dugačku dječju fašničku povorku. Drveće i sove u pratnji liječnika te mnogobrojnih drugih stvorenja krenuli su prema središtu mjesta gdje su ih dočekao prigodni program i načelnik gosp. Josip Beljak s krafnama. Vesele dane okončali smo velikim vrtićkim maskenbalom koji se održao na fašnik.

Zečići_fašnik.jpg Pačići_fašnik.jpg Zvjezdice_fašnik.jpg Zvjezdice_fašnik2.jpg Pužeki_fašnička povorka.jpg Cvjetići_fašnik.jpg Cvjetići_fašnik2.jpg Suncokreti_fasnicka povorka.jpg Suncokreti_fasnicka povorka3.jpg Suncokreti_fasnicka povorka2.jpg Maskenbal u vrticu2.jpg Maskenbal u vrticu.jpg

Lutkarska predstava "Zaljubljeni žabac"

27. Veljača, 2023.

 

Povodom obilježavanja dana ljubavi i prijateljstva 14. veljače odgojiteljice Zvirekove dramske skupine pripremile su djeci iznenađenje. Odigrale su lutkarsku predstavu „Zaljubljeni  žabac“ za djecu svih vrtićkih i mješovite jasličke skupine. Veselja i zabave bilo je na pretek dok se žabac zaljubljivao u različite likove kao što su patka, svinja i žaba te na kraju naučio što znači pravo prijateljstvo kada mu je patka pomogla u nevolji. Hvala odgojiteljicama što su dodatno obogatile ugodnu valentinovsku atmosferu.

Zaljubljeni žabac1.jpg Zaljubljeni žabac2.jpg Zečići_Valentinovo.jpg

Održane radionice predškolskog CAP programa

10. Veljača, 2023.

 

Djeca u godini pred polazak u školu sudjelovala su u preventivnom CAP programu. Prije provedbe programa za roditelje predškolaraca smo održali edukativno predavanje kako bi ih upoznali sa svim sadržajima i aktivnostima. Raznovrsnim programskim aktivnostima djeci su pružene kvalitetne informacije o tome kako da se zaštite od nasilja i zadrže svoje pravo da budu sigurni, jaki i slobodni. Djeci su osobito bile zanimljive tri radionice na kojima su putem igrokaza i razgovora članice vrtićkog CAP tima djeci na njima razumljiv način prikazale najčešće opasne situacije te ih upoznale s uspješnim strategijama prevencije.