Aktivnosti

Nastavak programa i projekata u kojima aktivno sudjelujemo

25. Veljača, 2022.

U sklopu HURID-ovog trogodišnjeg programa „Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu“ u kojem djelujemo kao partnerska ustanova sudjelovali smo u novom ciklusu edukativnih radionica. Prvi termin radionica je održan 19. siječnja te smo se bavili temama vezanim uz grupni rad u ranoj intervenciji i uključivanjem obitelji u takav oblik rada.

26. siječnja u drugom terminu radionica bavili smo se temom primjene slikovnica i priča kod kuće i u vrtiću s ciljem da ih djeca zavole i preko njih proširuju svoja jezična znanja i znanja o svijetu.

Također, započela je i treća godina provedbe četverogodišnjeg projekta Hrvatske zaklade za znanost „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama RPOO“ (MORENEC) u kojem naš vrtić sudjeluje. U sklopu projekta je 12. veljače održana konferencija pod nazivom „Kvalitetan rani i predškolski odgoj i obrazovanje: ključan čimbenik prevencije nepovoljnih razvojnih ishoda djece“ na kojoj su sudjelovali i Zvirekovi stručni radnici. Organizatori konferencije bili su Učiteljski fakultet  Sveučilišta u Zagrebu te Agencija za odgoj i obrazovanje, a predstavljeni su svi dosadašnji rezultati istraživanja u čijem smo prikupljanju sudjelovali.

Prijateljstvo, ljubav i ženidba ftičeka

24. Veljača, 2022.

  

Početak prošlog tjedna bio je posvećen prijateljstvu i ljubavi te tradicionalnom obilježavanju  Valentinova kao dana „kad se ftičeki ženiju“.

Djeca iz skupine Slonići su uz razne igre, pjesmice i zabavne aktivnosti razgovarali o prijateljstvu i ljubavi te izrađivali životinje koristeći motiv srca. Također su jedan drugome izradili i poklonili narukvice prijateljstva. Djeca iz skupine Cvjetići dobro su se zabavila i razveselila tražeći u vrtićkom dvorištu što su im ptičice ostavile od svoje svadbe. Ukusne slastice su pronašli u Zvirekovom vrtu i živici.

U nastavku pročitajte što naši Slonići kažu o Valentinovu i ljubavi.

ŠTO JE TO VALENTINOVO?

SARA: „Valentinovo je dan za zaljubljene, ali si zaljubljen svaki dan, ali taj dan se više volite.“

DAVID Ž.: „To je dan darivanja za odrasle koji su zaljubljeni.“

ZVONIMIR: „To su ljudi koji su najviše zaljubljeni u sve. Samo taj dan mogu biti zaljubljeni i dati čestitku za dan ljubavi.“

DOMINIK: „To je kada je netko zaljubljen pa se vjenča i dobivaju darove i slušaju glazbu.“

JURICA: „Kad se netko u nekoga zaljubi i onda idu na vjenčanje i vole se puno dana, ne samo taj jedan.“

ELA: „Kad si zaljubljen u nekoga.“

FILIP: „To je kad se daruje cvijeće i čokolada.“

SEBASTIAN: „Kad nađeš neku curu i onda se oženiš s njom i onda dobiješ dijete i tada se slavi godišnjica te ljubavi.“

MATEO: „To je kad si zaljubljen i onda si veseli.“

STRIBOR: „To je kad se dečki zaljube u neku curu i onda za Valentinovo daješ nekom poklon.“

Cvjetici_fticeki se zeniju.jpg Slonici_Valentinovo.jpg Slonici_Valentinovo (2).jpg

Obilježen Dan broja 112

14. Veljača, 2022.