Aktivnosti

DJEČJI TJEDAN U ZVIREKU

13. Listopad, 2021.

U tjednu od 4. do 10. listopada u dječjem vrtiću obilježili smo Dječji tjedan – tradicionalnu godišnju akciju i aktivnost posvećenu djeci koja se obilježava od 1953. godine. Dani u vrtiću bili su ispunjeni mnoštvom aktivnosti pod motom Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“. Sve aktivnosti bile su usmjerene ostvarivanju dječjih prava i potreba.

U ponedjeljak su djeca razgovarala o svojem pravu na ljubav, prijateljstvo, igru, zdravlje, obrazovanje…  te se nakon toga likovno izražavala. Tako su nastali plakati na kojima smo istaknuli dječja prava. U razgovoru s djecom dobili smo zanimljive izjave: „Svi imamo pravo na ljubav. Da nas nitko ne voli, bili bi tužni.“ (S.P.Š., 6,5 god.); „Svi trebamo ići u školu da budemo pametni.“ (S.B., 6 god.); „Trebamo imati pravo na hranu jer ne bi mogli preživjeti.“ (F.P., 6 god.); „Pravo na prijateljstvo znači da se zajedno družimo i da svi imaju nekoga za igru.“ (A.P., 6 god.)…

Dječje uratke i izjave  izložili smo ispred ulaza u vrtić, a postavljenu izložbu razgledao je i načelnik općine Josip Beljak koji je povodom dječjeg tjedna posjetio stariju vrtićku skupinu Sloniće.

Utorak je bio posvećen temi „Pričam ti priču“. Za stariju i srednju vrtićku skupinu Sloniće i Suncokrete bila je organizirana pričaonica u vrtu gdje je lutka medo Teo djeci pričao priču o „Janku i čarobnom grahu“. Nakon priče djeca su svoje doživljaje izrazila crtanjem i slikanjem te zasadila svoj grah za koji će brinuti i strpljivo čekati da naraste. Istovremeno su djeca mlađe i srednje vrtićke skupine Pužeki i Cvjetići u holu vrtića slušali priču o „Djedu i repi“ te dramatizacijom oživjeli priču i sami se potrudili iščupati divovsku repu.

Srijeda je bila posvećena dječjem pravu na zdravlje i zdrav život. Djeca svih vrtićkih skupina su putem zajedničkih aktivnosti i kratkih edukativnih filmova i pjesmica naučili kako pravilno prati ruke i zube, koliko je higijena važna, kao i od koje su hrane djeca snažna.

U četvrtak su djeca uživala u natjecateljskim jesenskim igrama u holu vrtića: kotrljali su bundeve, sakupljali jabuke sa stabla, povlačili uže, lupili i runili kukuruz, igrali se u paru i štafetno prenoseći klipove kukuruza…

U petak su djeca starije vrtićke skupine Slonići posjetili jubilarni 10. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku. Uživali su u čak osam odličnih animiranih filmova.

1.dan_likovne aktivnosti_plakati Pužeki_Cvjetići_Suncokreti.jpg 1. dan_Slonići i načelnik_izložba dječjih radova.jpg 2.dan_Djed i repa_Pužeki_Cvjetići.jpg 2.dan_Djed i repa2_Pužeki_Cvjetići.jpg 2.dan_Pričaonica u vrtu.jpg 2.dan_Slonići_Janko i čarobni grah.jpg 2.dan_Suncokreti_Janko i čarobni grah.jpg 3.dan zdravlja_Pužeki i cvjetići.jpg 3.dan zdravlja_Slonići_Suncokreti.jpg 4.dan_jesenske igre_Pužeki_Cvjetići.jpg 4.dan_jesenske igre_Slonići_Suncokreti.jpg 5.dan_Kiki festival_Slonići.jpg

Rujan u ZVIREKU

29. Rujan, 2021.