Aktivnosti

Projektni dan vrtića

25. Ožujak, 2021.

Na prvi dan proljeća obilježava se Svjetski dan šuma, a ove godine i projektni dan našeg vrtića. Djeca su jedva dočekala lijepe proljetne dane da ih mogu provoditi šećući i boraveći u šumi. Svim aktivnostima na temu šuma djeca se vesele i rado se njima bave te tako spoznaju njihovu vrijednost i važnost očuvanja. Suncokreti, Slonići i Mraveki su se igrajući i aktivno istražujući šumu u blizini vrtića dobro zabavili i mnogo toga naučili. Dašak šume su donijeli i u vrtić pa su u svim odgojnim skupinama oformljeni šumski i ekološki kutići u kojima se djeca rado igraju. Šuma je bila odlična inspiracija za dječju kreativnost i likovno izražavanje, a Suncokreti su se okušali i u recikliranju starog papira te bili jako ponosni što su od nečeg starog napravili nešto novo.

Mraveki i šuma.jpg Mraveki i šuma 2.jpg Mraveki israživači.jpg Mraveki_šumski kutak.jpg Slonići_boravak u šumi.jpg Slonići_projektni dan.jpg Cvjetići_projektni dan.jpg Cvjetići_eko kutak na terasi.jpg Pužeki_dan šuma.jpg suncokreti u šumi.jpg suncokreti recikliraju.jpg suncokreti dan šuma.jpg

Projekt MORENEC u našem vrtiću

12. Ožujak, 2021.

Dječji vrtić ZVIREK sudjeluje u realizaciji znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

Projekt traje četiri godine (od 2020. do 2024.), a rezultirat će znanstvenim pokazateljima o mogućnostima prevencije nepovoljnih ishoda razvoja djece i prijedlogom potrebnih oblika potpore djeci i njihovim obiteljima. Usmjeren je na razvoj kvalitete odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi s naglaskom na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Dejana Bouillet s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je to prvi takav projekt u RH.

Koordinator projekta u našem vrtiću je stručna suradnica prof. rehabilitator Maja Štefanec Herak i stoji vam na raspolaganju za dodatne informacije. Ponosni smo što smo pozvani i možemo sudjelovati u ovom vrijednom projektu u koji je uključeno 10% ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u RH.

Projektom su obuhvaćena djeca u dobi od 5 i 6 godina te pozivamo Vas roditelje da se i osobno uključite u ovaj projekt kada Vas na aktivnu suradnju pozovu matične odgojiteljice Vašeg djeteta.

Više informacija o projektu dostupno je na: http://morenec.ufzg.hr/

Zvireki uključeni u akciju sadnje

05. Ožujak, 2021.

Buđenjem prirode, kao i svake godine, aktivirali su se Zvirekovi mali ekolozi te započeli niz aktivnosti važnih za razumijevanje i očuvanje prirode. Ovog su se tjedna pod sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“ naši Mraveki i Slonići uključili u akciju kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj. Mraveki su posadili šest sadnica Judinog grma koje je vrtiću osigurala Krapinsko-zagorska županija, a Slonići su posadili stablo jabuke Prima. Slonićima je sadnicu poklonio gosp. Pavlović, djed dječaka polaznika te skupine. Veliko hvala svima! Veselimo se što će vrtićki okoliš biti bogatiji za prekrasne grmove te ćemo strpljivo čekati plodove naše prve vrtićke voćke.

Mraveki sade Judine grmove.jpg Slonici sade jabuku Prima.jpg