Aktivnosti

POUČNO I VESELO U SKUPINI CVJETIĆI

19. Veljača, 2021.

Djeca skupine Cvjetići bila su vrijedna cijele zime. Savladali su brojne ciljane aktivnosti s kretanjem i naučili puno toga o zdravlju i zdravoj prehrani u sklopu edukativnog projekta "U zdravom tijelu, zdrav duh". Priču o vrlo gladnoj gusjenici oživili su maskirajući se u sve što je gusjenica pojela te tako pridonijeli veseloj fašničkoj atmosferi koja je ovih dana vladala. Iako pretvoreni u psiće, bubamarce, mace, pčelice, klaunove, vatrogasce, princeze, čarobnice i vještice nisu zaboravili obilježiti dan „kad se ftičeki ženiju“. Putem likovnih aktivnosti i plakata poručili su nam „Volim sebe i cijeli svoj svijet“.

Cvjetici_vrlo gladana gusjenica.jpg Cvjetici_maskare.jpg Cvjetici_Valentinovo.jpg U zdravom tijelu zdrav duh.jpg

Potres – I OVO ĆE PROĆI

30. Prosinac, 2020.

U nastavku možete pronaći edukativne materijale i poveznice sa smjernicama za roditelje i djecu kako se ponašati i nositi s kriznom situacijom.

Izdvojili smo edukativne materijale Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Hrvatskog crvenog križa i Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su izradili brošuru “Kako biti podrška djetetu u nošenju sa strahom od potresa?”.
Na poveznici možete pogledati kratki edukativni  video „Ponašanje u slučaju potresa“ - https://www.youtube.com/watch?v=EYt8rgzsExg&feature=emb_logo

potres-1.png potres-2.png

Javna tribina u suradnji s HURID-om

22. Prosinac, 2020.

U okviru provedbe trogodišnjeg programa „Obitelji usmjerena rana intervencija u djetinjstvu” kojeg provodi HURID (Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu), 16. prosinca 2020. g. je održana prva online javna tribina programa.

Kroz prvu javnu tribinu Dječji vrtić ZVIREK se predstavio kao partnerska ustanova u provedbi programa. Izlaganje su održale ravnateljica Kristina Ljubić, stručna suradnica Maja Štefanec Herak te odgojiteljica mentorica Andreja Očko Krušelj. U sklopu teme „Suradnjom do mreže rane intervencije u djetinjstvu“ prikazale su rad našeg vrtića tijekom proteklih deset godina te način uključivanja djece s razvojnim rizicima i/ili teškoćama u redovne odgojno-obrazovne skupine kao i oblike suradnje sa svima sudionicima tog procesa.

Vrlo smo zadovoljni odazivom na javnu tribinu te pozitivnim reakcijama i pohvalama sudionika.

U priloženim dokumentima može pročitati osvrt predsjednice Upravnog odbora HURID-a prof. emerite dr. sc. Marte Ljubešić te evaluacijski izvještaj javne tribine.