Aktivnosti

Projektni dan vrtića

01. Travanj, 2022.

Svjetski dan voda koji se obilježava 22. ožujka naš je ovogodišnji projektni dan. Proveli smo cijeli niz djeci zanimljivih i zabavnih aktivnosti putem kojih djeca razvijaju svijest o tome da je voda izvor i uvjet života, a očuvanje vode za piće neophodno. Razgovarali smo s djecom koje sve vrste voda postoje te o njenoj važnosti za naš svakodnevni život. Uz razne slikovnice, enciklopedije i pjesmice, djeci smo pokušali približiti važnost vode i kako ju štedjeti i manje trošiti. U tome nam je pomogla i dječja eko patrola, koja je marljivo obišla sve vrtićke skupine i provjerila jesu li sve slavine zatvorene. Predškolarci su se upoznali i s problemom zagađivanja voda i kruženjem voda u prirodi.

Djeca su se likovno izražavala raznim crtačkim i slikarskim tehnikama, a najviše su ih veselile istraživačke aktivnosti s vodom, kao i umakanje čizmica u obližnji potok. Razni pokusi vodom koje su djeca izvodila uz usmjeravanje i pomoć svojih odgojiteljica bili su apsolutni hit.

Zvjezdice_dan voda.jpg Puzeki_dan voda.jpg Cvjetici kod potoka.jpg Cvjetici_istrazivacka aktiv VODA.jpg Suncokreti_dan voda.jpg Slonici_VODA_pokusi.jpg Slonici_VODA_pokusi2.jpg Slonici_VODA_pokusi4.jpg Slonici_VODA_pokusi3.jpg

Obilježi smo Svjetski dan šuma

01. Travanj, 2022.

21. ožujka obilježava se Svjetski dan zaštite šuma, a u našem vrtiću već tradicionalno odrasli i djeca koriste početak proljeća kao priliku za podsjećanje na važnost šuma i njihove zaštite. Zajedno s djecom provodimo edukativne ekološke aktivnosti, razgovaramo o važnosti šuma za život ljudi, životinja i biljaka, govorimo o načinima njihova uništavanja, a ponajviše o tome kako mi možemo pomoći u njihovom očuvanju. Pri tome koristimo razne slikovne materijale, priče, slikovnice, enciklopedije…, a osobito neposredno iskustvo. Zbog toga su djeca vrtićkih skupina, kao i svake godine posjetila obližnju šumu. Provela ugodno vrijeme na svježem zraku, istražila sve što se u šumi nalazi i igrajući se mnogo toga naučila. Dobre zabave nije nedostajalo, a skupina Suncokreti je organizirala i šumski piknik.