Aktivnosti

Projekt „Tradicionalno zagorsko vjenčanje“

14. Veljača, 2012.

Djeca starije vrtićke skupine „Pačići“ i njihove tete odlučili su upriličiti pravu tradicijsku zagorsku svadbu. Pripreme su trajale nekoliko tjedana, u razdoblju zaruka u vrtiću je bilo mnogo posla. Pačići su vrijedno izrađivali ružice i „venček“ za mladenku, kuglice za ogrlice, prikupljali miraz i usput vrijedno učili, a sama svadba održala se na Valentinovo. Na svadbi je bilo veselo, pjevalo se i plesalo, a pravi metež je nastao kad je mladenka bacala venček za kojim su se otimale „mlade cure“. Na svadbi smo ugostili i načelnika Općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara, novinarku Senku Susović te predstavnike Turističke zajednice.

vjenčanje1.JPG vjenčanje2.JPG vjenčanje3.JPG vjenčanje4.JPG vjenčanje5.JPG vjenčanje6.JPG

Božićno vrijeme u "Zvireku"

16. Prosinac, 2011.

Uoči blagdana Božića djeca i odgajateljice napravile su različite božićne ukrase kojima se vrtić predstavio na tradicionalnoj Adventskoj izložbi u Stubičkim Toplicama.

Posebno blagdansko ozračje vrtićem je vladalo 06.12.2011. kada je djecu razveselio dolazak sv. Nikole koji je djeci uručio prigodne poklone koje je za djecu osigurala Općina Stubičke Toplice.

16.12.2011. u prijepodnevnim satima vrtić su posjetili moto-mrazevi, članovi moto-kluba Zagorski-orlovi, te djecu razveselili poklonima, pjesmom i plesom. U 17.00 sati održana je Božićna svečanost na kojoj su sudjelovale sve vrtičke skupine. Djeca su se predstavila prigodnim pjesmama, recitacijama i plesovima. Svečanost su svojim dolaskom uveličali načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar, predstavnici društvenih čimbenika općine Stubičke Toplice, roditelji, bake i djedovi.

Božić1.jpg Božić2.jpg Božić3.jpg Božić4.jpg Božić5.jpg Božić6.jpg Božić7.jpg Božić8.jpg Božić9.jpg Božić10.jpg

"Božićni zvončić" razveselio "Zvireke"

09. Prosinac, 2011.

Povodom nadolazećeg blagdana Božića odgajateljice Dječjeg vrtića „Zvirek“ izvele su za djecu lutkarsku predstavu sa glazbenim elementima pod nazivom „Božićni zvončić“.

Predstavu su odgajateljice izvele pomoću ginjol lutki koje su sašile od platna. Tako su u priči „Božićni zvončić“ djecu razveselili pasmačkapijetaodobra vilazvončić, te Djed Božičnjak.

zvoncici1.jpg zvoncici2.jpg zvoncici3.jpg zvoncici4.jpg zvoncici5.jpg zvoncici6.jpg