Aktivnosti

Izlet starije skupine „Zebrica“

09. Lipanj, 2015.

02.06.2015. starija skupina „Zebrice“ išla je na izlet u Krapinu  u Muzej neandertalaca. Veselo su krenuli dobro pripremljeni sa torbama punim sendvičima, sokovima i grickalicama. Došavši na odredište djeca nisu mogla dočekati da krenu u obilazak. U muzeju su prvo pogledali film  o životu krapinskog pračovjeka, nakon kojeg su uz stručno vodstvo muzeja saznala sve o razvoju života na Zemlji, te čuli zanimljive priče o predmetima koji se nalaze u muzeju. Nakon obilaska muzeja, prošetali su parkom, pojeli sladoled te sendviče.  Nakon jela djeca su se igrala u parku, a najatraktivnija igra im je bila scenska u kojoj su glumili  pračovjeke koji pokušavaju upaliti vatru, idu u lov i sl. Nakon igre uslijedio je povratak u vrtić, tijekom vožnje i u vrtiću još dugo su raspravljali o svemu viđenom.

P1015451a.jpg P1015463a.jpg P1015467a.jpg P1015469a.jpg P1015472a.jpg P1015480a.jpg

Dječji vrtić „Zvirek“ obnovio Međunarodni status Eko-škole

09. Lipanj, 2015.

Mališani Dječjeg vrtića „Zvirek“, vođeni odgojiteljicama, od najranije dobi osvještavaju važnost očuvanja okoliša i prirode, a njihov trud potvrđen je ponovno jer je vrtić već drugi puta obnovio Međunarodni status Eko škole. Dječji vrtić u cijelosti je ispunio uvjete iz smjernica za provedbu programa i uredno izvršio sve potrebne radnje za obnavljanje ovog priznanja.

Ovogodišnja svečanost dodjele certifikata i Zelene zastave održana je 15.svibnja 2015. godine u Zagrebu gdje su naš vrtić predstavile ravnateljica Kristina Ljubić i eko koordinatorice Ivana Žlabur i Jelena Fišter, načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar, predsjednica Radnog tijela za kulturu i ekologiju Zrinka Košić Bosnar.

Kako bi se obnavljanje ovog prestižnog statusa proslavilo na primjeren način,  u našem vrtiću 27. svibnja 2015. godine, održana je svečanost obnove statusa. U glazbeno-scenskom programu sudjelovale su sve vrtićke skupine, svečanost su uveličali načelnik općine Vladimir Bosnar, predsjednik Udruge Lijepa naša dr. Ante Kutle, te predstvanici svih društvenih čimbenika naše općine, roditelji.  Ispred vrtića iznova je podignuta Zelena zastava na ponos i zadovoljstvo djece, roditelja, djelatnika vrtića, predstavnika lokalne zajednice i svih prisutnih. Istog dana proslavili smo i pet godina rada Dječjeg vrtića „Zvirek“.

 

IMG_5583a.jpg IMG_5630a.jpg IMG_5647a.jpg IMG_5712a.jpg IMG_5819a.jpg

15.05. Dan obitelji u skupini „Balončeki“

26. Svibanj, 2015.

Povodom Dana obitelji maleni Balončeki ugostili su svoje roditelje. S obzirom da su tijekom cijele godine provodili projekt  „Zdrava prehrana“, roditelji su zajedno sa djecom napravili voćnu salatu. Bilo je zanimljivo promatrati kako roditelji i djeca marljivo režu i miješaju različite vrste voća za salatu. Da se zajednički trud isplatio potvrdili su osmjesi na licima tijekom kušanja. Nakon degustacije voćne salate, druženje se nastavilo na vrtićkom igralištu, na zadovoljstvo roditelja, a ponajviše mališana.

IMG_5950.JPG IMG_5952.JPG IMG_5957.JPG IMG_5966.JPG