Aktivnosti

"Stubaki moji tak imam Vas rad"

24. Travanj, 2013.

 

I Zvireki su obilježili 20-tu obljetnicu osnivanja Općine Stubičke Toplice. Posjetili smo Turističku zajednicu gdje smo saznali mnoge zanimljivosti o našem mjestu, ljubazne djelatnice su nam pokazale brojne prospekte, razglednice i stare fotografije. Prošetali smo se i do crkve Svete Katarine, parka Maksimilijana Vrhovca, a djeci je najzanimljivija bila Betlehemska spilja koja se nalazi u perivoju crkve. Na temu Stubičkih Toplica su nastali i likovni radovi koje smo izložili u našem vrtiću.

tz.jpg tz1.jpg tz2.jpg tz3.jpg tz4.jpg tz5.jpg tz6.jpg tz7.jpg tz8.jpg tz9.jpg tz10.jpg tz11.jpg tz12.jpg tz13.jpg tz14.jpg

Dan planeta Zemlje

22. Travanj, 2013.

Dan planeta Zemlje smo obilježili uređenjem našeg novog „cvijetnog kutka“, posjetila nas je gospođa Marija Krušelj koja nam je poklonila Hrvatsku Peruniku (Iris croatica). Djeca su obečala gospođi Mariji da će vrijedno čuvati i njegovati ovaj poseban cvijet koji je 2000. godine proglašen hrvatskim nacionalnim cvijetom na prijedlog Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Mali ekolozi su izradili i brojne radove od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže i izložili ih u holu vrtića.

dpz.jpg dpz1.jpg dpz2.jpg dpz3.jpg dpz4.jpg dpz5.jpg ep.JPG ep1.JPG ep2.JPG ep3.JPG ep4.JPG

„Djeca u prometu“

25. Ožujak, 2013.

Dječji vrtić „Zvirek“ predstavio je projekt „Djeca u prometu“ na 6. županijskoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo 22.03.2013. u Zaboku. U projektu su sudjelovala djeca vrtičkih skupina. Kroz projekt se kod djece razvijala osnovna sposobnost snalaženja u prometu, upoznata su sa opasnostima koje susrećemo u prometu, kao i na štetan učinak prometnih sredstava na okoliš.

Tijekom realizacije projekta prikupljena je različita literatura o prometu, vrtić su posjetili policijski službenici, uređen je centar prometa, napravljen je poučan letak za roditelje. Voditeljice projekta su odgojiteljice Tamara Mačković i Martina Horvatek.

promet.JPG promet1.JPG