Aktivnosti

Dječji vrtić „Zvirek“ obilježio 07.04.2011. - Dan zdravlja

07. Travanj, 2011.

Na igralištu Dječjeg vrtića „Zvirek“ povodom Dana zdravlja zasađeno je drvce crvenog javora, koji je vrtiću doniralo Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Drvce je donirano u okviru obilježavanja Dana zdravlja u sklopu akcije „Svake godine drvce jedno za okruženje ustanova gdje borave djeca“ - kao poticaj za još aktivniji rad na provođenju zdrastveno-ekoloških aktivnosti Crvenog križa, a u cilju razvijanja osjećaja odgovornosti za očuvanje okoline i osobne brige o vlastitom zdravlju. Drvce je vrtiću uručila predsjednica Gradskog društva crvenog križa Donja Stubica Karmen Bračić-Bunčec, a sadnji je prisustvovala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica Ana Breber-Kucelj, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Marija Mirt, Zrinka Košić predsjednica Radnog tijela za ekologiju i kulturu Općine Stubičke Toplice.

Djeca su s veseljem sudjelovala u sadnji i spremno prihvatila odgovornost da o drvcu brinu, te da ga njeguju, kako bi nove generacije djece drvce dočekalo što veće i ljepše.

Nakon sadnje djeca su sa svojim odgojiteljicama posjetila i ambulantu u Stubičkim Toplicama, bili su kod stomatologice koja je djeci pregledala zubiće, te kod doktorice opće medicine. Djeca su dobila balone s korisnim porukama, te različite poučne brošure.

danzdravlja1.jpg danzdravlja2.jpg

Humanitarne aktivnosti

30. Ožujak, 2011.

Djeca iz „Zvireka“ uključila su se u humanitarnu akciju Udruge za borbu protiv raka Zlatno srce, te su 30.03.2011.g. organizirali Dan narcisa. U suradnji s roditeljima prikupljene su narcise koje su mališani prodavali u našem mjestu. Akciji su su odazvali predstavnici Općine, te mještani.

Druga akcija u koju su se uključili je akcija Hrvatske pošte „Pismo prijatelju u Japan“ za pomoć stradaloj djeci u Japanu. Djeca su crtala, pisala poruke s ciljem da razvesele djecu Japana.

humanitarno1.jpg

"Zvirek" obilježio Svjetski dan voda

22. Ožujak, 2011.

Svjesni biološke i ekološke važnosti vode za sav živi svijet na Zemlji, u programu provođenja Eko-projekata,Dječji vrtić „Zvirek“ obilježio je 22.03. 2011. - Svjetski dan voda kao Projektni dan vrtića.

Cijeli dan djeca su kroz različite aktivnosti upoznata sa svojstvima vode. Obišli su obližnji potok Vidak (promatrali vodu, fotografirali zanimljive detalje). U prostoru vrtića postavljena je izložba dječjih radova na temu vode: plakati , crteži, maketa koja prikazuje tok vode od izvora prema ušću, fotografije. Djeca su imala priliku pogledati i dokumentarni film o vodi „Voda dar životu“, te proučavati različite časopise i ilustrirane materijale na navedenu temu.

Na kraju je provedena anketu - „Što smo naučili o vodi?“

Lovro: „Trebamo jako polako puštati vodu, jer ako je jako puštamo sva će se istrošiti.“

Dorijan: „Voda je za život, kupanje ali ljudi je ne čuvaju.“

Matias: „Neki voze stare brodove i onda se prolije benzin u vodu, a neki dok zalijevaju vrt pričaju sa susjedom.“

voda1.jpg voda3.jpg voda4.jpg voda5.jpg voda6.jpg voda7.jpg