Aktivnosti

"Zvireki" proslavili 1. rođendan

21. Travanj, 2011.

Dječjem vrtiću „Zvirek“ 21.04.2011.g. vladalo je posebno raspoloženje, slavio se 1. rođendan vrtića. Za tu posebnu prigodu u predvorju vrtića organizirana je proslava. Predvorje je ukrašeno balonima, a djeca su imalarođendanske krune. Proslavi su, kao gosti, prisustvovali predstavnici Općine Stubičke Toplice koja je osnivač vrtića.

Povodom proslave odgajateljice su pripremile za djecu poučnu lutkarsku predstavu „Svađa u cvjetnjaku“. Djeca su predstavu sa zanimanjem pratila i sve prisutne razveselila spontanim pljeskom u tijeku predstave.

Da bi rođendansko slavlje bilo potpuno „Zvirek“ je dobio i rođendansku tortu, djeca su puhala svjećicu, veselju nije bilo kraja. Dan je protekao u pjesmi i plesu, a najviše pjevane pjesme su bile „Sretan rođendan“, „Kad si sretan“, „Hoki-poki“. Na kraju proslave „Zvireku“ je poželjeno još puno lijepih i veselih rođendana.

rodvrtic1.jpg rodvrtic2.jpg rodvrtic4.jpg rodvrtic5.jpg rodvrtic6.jpg rodvrtic7.jpg

Dječji vrtić „Zvirek“ obilježio 07.04.2011. - Dan zdravlja

07. Travanj, 2011.

Na igralištu Dječjeg vrtića „Zvirek“ povodom Dana zdravlja zasađeno je drvce crvenog javora, koji je vrtiću doniralo Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Drvce je donirano u okviru obilježavanja Dana zdravlja u sklopu akcije „Svake godine drvce jedno za okruženje ustanova gdje borave djeca“ - kao poticaj za još aktivniji rad na provođenju zdrastveno-ekoloških aktivnosti Crvenog križa, a u cilju razvijanja osjećaja odgovornosti za očuvanje okoline i osobne brige o vlastitom zdravlju. Drvce je vrtiću uručila predsjednica Gradskog društva crvenog križa Donja Stubica Karmen Bračić-Bunčec, a sadnji je prisustvovala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica Ana Breber-Kucelj, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Marija Mirt, Zrinka Košić predsjednica Radnog tijela za ekologiju i kulturu Općine Stubičke Toplice.

Djeca su s veseljem sudjelovala u sadnji i spremno prihvatila odgovornost da o drvcu brinu, te da ga njeguju, kako bi nove generacije djece drvce dočekalo što veće i ljepše.

Nakon sadnje djeca su sa svojim odgojiteljicama posjetila i ambulantu u Stubičkim Toplicama, bili su kod stomatologice koja je djeci pregledala zubiće, te kod doktorice opće medicine. Djeca su dobila balone s korisnim porukama, te različite poučne brošure.

danzdravlja1.jpg danzdravlja2.jpg

Humanitarne aktivnosti

30. Ožujak, 2011.

Djeca iz „Zvireka“ uključila su se u humanitarnu akciju Udruge za borbu protiv raka Zlatno srce, te su 30.03.2011.g. organizirali Dan narcisa. U suradnji s roditeljima prikupljene su narcise koje su mališani prodavali u našem mjestu. Akciji su su odazvali predstavnici Općine, te mještani.

Druga akcija u koju su se uključili je akcija Hrvatske pošte „Pismo prijatelju u Japan“ za pomoć stradaloj djeci u Japanu. Djeca su crtala, pisala poruke s ciljem da razvesele djecu Japana.

humanitarno1.jpg