Aktivnosti

EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO OČUVATI ZDRAVU OBITELJ?“

04. Veljača, 2016.

U srijedu 20. siječnja 2016. godine u našem vrtiću održala se edukativna radionica za roditelje na temu „Kako očuvati zdravu obitelj?“. Radionica je održana u suradnji s Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije. Na radionici je prezentiran novi obiteljski zakon te su date bitne smjernice o odgoju- najtežem poslu svakog roditelja. Istaknuta je važnost stvaranja povjerenja i potpore u vezi roditelj-dijete, kao i postavljanje granica kada je to potrebno. Dijete treba upoznati sa njegovim pravima, ali i obvezama, isto tako dogovarati pravila i logičke posljedice u slučaju ne pridržavanja. Disciplina sa srcem gradi se od najranijih dana, a na njoj je potrebno kontinuirano raditi. Roditelji i stručni radnici mogli su postaviti pitanja na što ima je dati konkretan odgovor. Ovakav oblik suradnje roditelja, stručnih radnika i šire lokalne zajednice nadasve je koristan i poticajan.

SAM_1952.JPG

Čarobni recept Djeda Božićnjaka

29. Prosinac, 2015.

Djeca starije odgojne skupine „Busići“, 22. prosinca 2015., za svoje su roditelje zajedno s odgojiteljicama Ivanom i Anom pripremila predstavu „Čarobni recept Djeda Božićnjaka“. Djeca su se za izvedbu kostimirala u Djeda Božićnjaka, vilenjake, vjeverice, medvjeda i ježa. Kroz cijelu predstavu izmjenjivali su se glumci, zbor i pripovijedači. Zbor je između činova izveo pjesme „Donesi mi dragi Djede“, „Djed Mraz stiže u naš grad“, te pjesmu „Božić je“ dok su pripovijedači recitacijom „Vilenjaci“ i pripovijedanjem zaokružili cjelokupni dojam. Djeca su svojih uloga prihvatila s velikom pažnjom i interesom, uživala su u probama kao i u samoj izvedbi. Jednako tako oduševljeni su ostali i prisutni roditelji i drugi posjetitelji koji su pohvalili cijelu izvedbu predstave. Budući da su „Busići“ vrlo uspješno odradili svoj zadatak na kraju predstave zajedno s roditeljima počastili su se raznim slasticama i sokom.

Sveti Nikola posjetio mališane u Zvireku

09. Prosinac, 2015.

7. prosinca 2015.  u vrtiću je vladalo posebno veselo ozračje. Djeca su se za susret sa svetim Nikolom okupila u predvorju vrtića na zajedničkom druženju. Uz smijeh i pjesmu dozvala su svetog Nikolu na druženje pjevajući pjesmu „Sv. Niko gradom šeta“. Nakon kratkog dječjeg programa uslijedio je razgovor sa svetim Nikolom koji je djecu obradovao jer je u vrtić stigao sam. Budući da su djeca bila vrijedna i poslušna, Krampusa je ostavio kod kuće, a djeci donio pregršt paketića punih slatkiša. Nakon podjele darova uslijedilo je veselje uz pjesmu i ples. Slatke paketiće za djecu i ove godine je financirala općina Stubičke Toplice, a druženju je prisustvovao i načelnik općine Vladimir Bosnar.

P1016268.JPG P1016270.JPG P1016271.JPG