Aktivnosti

Dan planeta Zemlje

22. Travanj, 2013.

Dan planeta Zemlje smo obilježili uređenjem našeg novog „cvijetnog kutka“, posjetila nas je gospođa Marija Krušelj koja nam je poklonila Hrvatsku Peruniku (Iris croatica). Djeca su obečala gospođi Mariji da će vrijedno čuvati i njegovati ovaj poseban cvijet koji je 2000. godine proglašen hrvatskim nacionalnim cvijetom na prijedlog Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Mali ekolozi su izradili i brojne radove od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže i izložili ih u holu vrtića.

dpz.jpg dpz1.jpg dpz2.jpg dpz3.jpg dpz4.jpg dpz5.jpg ep.JPG ep1.JPG ep2.JPG ep3.JPG ep4.JPG

„Djeca u prometu“

25. Ožujak, 2013.

Dječji vrtić „Zvirek“ predstavio je projekt „Djeca u prometu“ na 6. županijskoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo 22.03.2013. u Zaboku. U projektu su sudjelovala djeca vrtičkih skupina. Kroz projekt se kod djece razvijala osnovna sposobnost snalaženja u prometu, upoznata su sa opasnostima koje susrećemo u prometu, kao i na štetan učinak prometnih sredstava na okoliš.

Tijekom realizacije projekta prikupljena je različita literatura o prometu, vrtić su posjetili policijski službenici, uređen je centar prometa, napravljen je poučan letak za roditelje. Voditeljice projekta su odgojiteljice Tamara Mačković i Martina Horvatek.

promet.JPG promet1.JPG

Maškare u Zvireku

14. Ožujak, 2013.

U sklopu projekta "Stari obrti" ove godine smo se odlučili maskirati u "Licitarska srca", "Vrčeve" i "Zagorski cug" naše kostime pokazali smo na Malom županijskom fašniku u Pregradi, te smo organizirali karnevalsko druženje u vrtiću. Posjetio nas je načelnik Općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar i podjelio nam fine krafne. Druženje smo završili uz pjesmu i ples.

maškare1.JPG maškare2.JPG maškare3.JPG maškare4.JPG maškare5.JPG maškare6.JPG maškare7.JPG