Aktivnosti

„Busići“ u posjetu frizeru Mirku

09. Studeni, 2015.

Djeca starije odgojne skupine „Busići“ posjetila su 04.11.2015. frizera Mirka u njegovom frizerskom salonu u centru Stubičkih Toplica. Prije polaska djeca su kroz razgovor iskazala zanimanje za pojedine nedoumice za koje su odlučili saznati odgovor kod našeg frizera. Tako su odmah kod dolaska u frizerski salon postavili pitanje „Kako se zove plašt kojeg frizer stavi oko nas?“ i „Šiša li gospodin Mirko i djevojčice ili samo dječake?“. Frizer Mirko djeci je pokazao pribor koji koristi za šišanje, ali i pribor koji se koristio nekad. Djeca su posebno uživala jer su imala priliku primiti stari pribor u ruke i isprobati ga. Neki od njih odlučili su se smjestiti u stolicu i započeti s igrom pranja kose. Frizer Mirko na kraju posjeta, na zahtjev djece, nekim je dječacima napravio i frizure koje su s ponosom nosili cijeli dan.

1.jpg unnamed.jpg unnamed2.jpg unnamed3.jpg

Svehrvatska smotra u Stubičkim Toplicama

15. Listopad, 2015.

11.10.2015. Općina Stubičke Toplice bila je domaćin Svehrvatskoj smotri  Dani kruha –Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Organizator Svehrvatske smotre je Udruga Lijepa naša. Na manifestaciji je sudjelovao i naš vrtić. Predstavili smo se tradicijskim kolačima i plodovima našeg zavičaja, te plakatima dječjih radova. Na otvorenju su djeca starije i srednje vrtićke skupine razveselila sve sudionike i goste smotre kratkim programom.  Svečani dio smotre je bila Sveta misa koju je predvodio mons. Mijo Gorski, a nakon mise mogli su se razgledati izložbeni štandovi i degustirati proizvodi iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

P1015961a.jpg P1015967a.jpg P1015965a.jpg

U vrtiću obilježen Dječji tjedan

14. Listopad, 2015.

U periodu od 5. listopada do 12. listopada, obilježen je Dječji tjedan. Tjedan je to u kojem smo  poseban naglasak stavili na promicanje prava djeteta kao i naglašavanju važnosti odgovaranja na potrebe djeteta. Kreativnim sadržajima promicali smo dječji položaj u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici. Tjedan je bio pun veselja, igre, pjesme i plesa. Odgojiteljice su za djecu tijekom cijelog tjedna pripremale razne igre, edukacijske materijale, pjesme i priče kojima je u središtu pozornosti dijete. U utorak su djeca svih vrtičkih skupina sudjelovala u zajedničkim igrama. Djeca su uživala i u kazališnoj predstavi Listovi slikovnice u kojoj su ih razveselile mačkice, žabice, Mjesec i sjajno Sunce.

 

P1015937A.jpg P1015950A.jpg