Aktivnosti

VAŽNO - dežurstvo

23. Travanj, 2020.

PROTOKOL POSTUPANJA KOD DOVOĐENJA DJETETA  U DJEČJI VRTIĆ: MJERE SUZBIJANJA BOLESTI UZROKOVANE KORONAVIRUSOM (COVID-19)
 Poštovani roditelji,

ukoliko nemate mogućnost ostati kod kuće ili na drugi način zbrinuti djecu, OBAVEZNO najavite dolazak djeteta u vrtić na broj telefona 049283355 ili 0912833550, najkasnije dan prije dolaska ili u petak za slijedeći ponedjeljak.

Dežurstvo je organizirano samo i isključivo za roditelje koji nisu u mogućnosti osigurati drugi oblik zbrinjavanja djece. Roditelji koji dovode djecu na dežurstvo obavezni su popuniti Upitnik za roditelje koji je u privitku ove obavijesti, te ga poslati na mail vrtića djecji.vrtic-zvirek@kr.t-com.hr , dan prije dolaska djeteta u vrtić (ukoliko niste u mogućnosti poslati mail, putem telefona dogovoriti preuzimanje upitnika). Za vrijeme ovakve organizacije rada roditelji su dužni  pridržavati se uputa vrtića (postupke u radu temeljimo na preporukama Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te Ministarstva zdravstva).  

Radi očuvanja higijensko-epidemioloških uvjeta i sigurnosti u vrtiću molimo Vas da: 

 1. PO DOLASKU POZVONITE I PRIČEKATE DOLAZAK SLUŽBENE OSOBE,

 2.  UKOLIKO SE ISPRED VAS NALAZI DRUGI RODITELJ, OSTANITE NA PREPORUČENOJ DISTANCI OD 2 METRA, JEDNO DIJETE DOLAZI U PRATNJI ISKLJUČIVO JEDNE ODRASLE OSOBE

 3. ISPRED GLAVNIH VRATA NA ULAZU U VRTIĆ I VI I DIJETE OBUĆU OBRIŠITE NA PODLOŠKU S DEZINFEKCIJSKIM SREDSTVOM,

 4. U PREDPROSTORU ĆE ODGOJITELJICA PREUZETI DIJETE I NJEGOVE STVARI

 5. DIJETE ĆE PRIJE ULASKA U SKUPINU, SKINUTI OBUĆU I JAKNU TE U GARDEROBI OPRATI RUKE (PREMA VIDLJIVOJ UPUTI CRVENOG KRIŽA), A NAKON PRANJA RUKU UMITI LICE

 6. PO NAPUTKU EPIDEMIOLOŠKE SLUŽBE, DJECI ĆE SE PO DOLASKU U VRTIĆ IZMJERITI TJELESNA TEMPERATURA I EVIDENTIRATI EVENTUALNI DRUGI ZDRAVSTVENI SIMPTOMI

 7. DA BI MOGLI BORAVITI U VRTIĆU, DJELATNICI I DJECA MORAJU BITI U POTPUNOSTI ZDRAVI (BEZ SIMPTOMA POVIŠENE TJELESNE TEMPERATURE, KAŠLJA, TEŠKOĆA S DISANJEM, TJELESNIH BOLOVA, SLABOSTI)

 8. PRILIKOM VAŠEG DOLASKA PO DIJETE SLIJEDIT ĆEMO ISTU PROCEDURU; DIJETE I NJEGOVE STVARI ODGOJITELJICA ĆE VAM PREDATI U ISTOM PROSTORU KAO PRI PREUZIMANJU DJETETA U VRTIĆ

  Pojačanim  svakodnevnim mjerama redovite dezinfekcije i higijenskog održavanja nadamo se ostati sigurnim mjestom za boravak vaše djece i svih zaposlenih u vrtiću.
                                     S poštovanjem ravnateljica Kristina Ljubić, mag.praesc.educ

ZVIREKOVIH 10 godina

22. Travanj, 2020.

…već deset godina naša priča traje. Zajedno s djecom, roditeljima, djelatnicima, lokalnom zajednicom raste i razvija se Dječji vrtić ZVIREK. Svoja vrata djeci rane i predškolske dobi vrtić je otvorio 21.04.2010. godine. Službeno je otvoren povodom Dana Općine Stubičke Toplice koja je Osnivač vrtića, 24.04.2010. godine. Veliki trud i angažman u izgradnju vrtića uložio je tadašnji načelnik općine Vladimir Bosnar, koji je bio aktivno uključen u rad vrtića do kraja svog života.

U početku rada vrtić je imao četiri odgojno-obrazovne skupine s 62-oje djece, no broj djece iz godine u godinu rastao je, danas vrtić ima šest odgojno-obrazovnih skupina sa 123-oje djece i 7-ero djece u kraćem programu predškole. Vrtić polaze djeca iz naše općine, ali i općina i gradova iz našeg okruženja s kojima ostvarujemo lijepu suradnju.

Od prvog radnog dana vrtića svi zajedno stvarali smo vlastiti identitet i prepoznatljivu kulturu ustanove u kojoj je svako dijete jedinstveno i važno. Kurikulum našeg vrtića temeljimo na osobitostima vezanim uz uvjete i kontekst, a posebno uz ekologiju, kulturu i tradiciju našeg kraja. Zajednicu u kojoj živimo doživljavamo kao izvor učenja, usko smo s njom povezani te kvalitetno surađujemo. Mnogi članovi naše lokalne zajednice prepoznali su vrijednost dobre suradnje te nas nesebično podupiru i pomažu nam na različite načine.

Ekološki način života je sastavni dio svakodnevice našeg vrtića, a odgoj za okoliš i održivi razvoj kontinuirano je prisutan. Želimo da priroda bude djeci dostupna, kako bi ona  spoznala da su dio prirode i prema njoj se odgovorno ponašala. Vrtić je dobitnik mnogobrojnih priznanja za aktivnosti i projekte s područja ekologije, te se uspješno predstavljao na smotrama projekata iz građanskog odgoja.

Identitet našeg vrtića uz tradiciju i ekologiju čini odgoj i obrazovanje usmjeren toleranciji i inkluziji. Zajedno s djecom, njihovim obiteljima i osnivačem koji nas u tome podupire stvaramo inkluzivno okruženje u kojem se sva djeca osjećaju prihvaćeno i voljeno te grade svoj razvojni put.

Realizaciji vrtićkih aktivnosti i obogaćivanju prostora vrtića doprinose ustanove i udruge našeg mjesta, roditelji, te mnogi mještani i na tome im zahvaljujemo. Od osobitog značaja za funkcioniranje vrtića i unapređenje odgojno-obrazovne prakse u našem vrtiću je razumijevanje i suradnja s Osnivačem Općinom Stubičke Toplice.

Razvoj vrtića kontinuirani je proces u kojem svakodnevno promišljamo i unapređujemo našu odgojno-obrazovnu praksu. Deset godina smo stvarali našu malu zajednicu koja povezuje najmlađe i odrasle, zajednički smo uložili puno vremena, truda i ljubavi te ćemo tako i dalje nastaviti. Zahvaljujemo svim djelatnicima koji su proteklih deset godina radili u vrtiću i dali svoj doprinos. Ponosni smo na sve što smo postigli  i veselimo se danima pred nama, bez obzira koliko okolnosti u kojima živimo bile neobične i zahtjevne.

Veliko hvala svima koji se uključuju u život i rad našeg ZVIREKA!

                                                             Kristina Ljubić, ravnateljica

                                                           Maja Štefanec Herak, stručna suradnica

Zvirekova himna

https://www.youtube.com/watch?v=8sF1mRwAROw

I veliki Zvireki bili su mali...

22. Travanj, 2020.

mi 1.jpg mi 2.jpg mi 3.jpg mi 4.jpg mi 5.jpg mi 6.jpg