Aktivnosti

Dječji vrtić „Zvirek“ u Međunarodnom programu – „Eko škole“

03. Lipanj, 2010.

Dječji vrtić „Zvirek“ se uključio u važan Međunarodni program pod nazivom Eko škole
Međunarodne Eko škole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš
Vrtić je osnovao Eko-odbor, te je napravljen Plan djelovanja i program rada za pedagošku godinu 2010./2011. Aktivno smo počeli raditi na ostvarenju sedam programskih koraka koje smo dužni napraviti da bi naš vrtić dobio taj prestižni status.
Želimo da naš vrtić bude mjesto kvalitetnog življenja i ponašanja. Tu će djeca dobivati prve poruke i modele ekoloških i zdravih stilova života. Usvajati će svoja prava, ali iodgovornosti i dužnosti, jer naša budućnost i budućnost naše djece ovisi o ekološkoj osviještenosti koju je važno razvijati od najranije dobi.

vrticeko02.jpg vrticeko03.jpg

Vrijedno priznanje Dječjeg vrtića „Zvirek“ u projektu Volim Hrvatsku

02. Lipanj, 2010.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice i turističke zajednice županija, temeljem programa rada i programa projekta Volim Hrvatsku za 2010. godinu, raspisali su interni natječaj u svim dječjim vrtićima Hrvatske za najbolji dječji rad na temu  BOGATSTVO HRVATSKE U KAPLJICI VODE.

Budući da Ocjenjivačka komisija Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije izabire najbolje likovne radove (crtež, kolaž ili linorez) djece ili skupine djece, za područje Krapinsko-zagorske županije, prema Odluci iste, Dječji vrtić Zvirek – Stubičke Toplice osvojio je prvo mjesto.

U izradi likovnog rada kojim se Dječji vrtić „Zvirek“ prijavio na natječaj sudjelovala su djeca starije odgojne skupine – Sunčeka: Vito Škarica, Ella Javoršćak, Marko Bulek, Katarina Sokač, Petra Šturlan, Matea Ljubić. Djeca su izradila bunar pun vode iz kojeg okrečući gornji dio izlazi vjedro sa vodom, a iz vjedra povlačenjem špage, otvara se kap vode na kojoj je slika Dječjeg vrtića „Zvirek“, a sa druge strane su boje soba u vrtiću sa njihovim obilježjima odnosno simbolima (Sunčeka, Zajčeki, Leptireki, Pčelice). Odgojiteljica skupine je Jelena Fišter.

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije dodijelit će na prigodnoj svečanosti Dječjem vrtiću „Zvirek“priznanje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom i namjenska sredstva za didaktička pomagala u iznosu od 8.000,00 kuna. Također će ovaj rad kao prvonagrađeni proslijediti Hrvatskoj turističkoj zajednici za izbor najboljeg rada u Republici Hrvatskoj.

rad.jpg rad01.jpg