Aktivnosti

Humanitarne aktivnosti

30. Ožujak, 2011.

Djeca iz „Zvireka“ uključila su se u humanitarnu akciju Udruge za borbu protiv raka Zlatno srce, te su 30.03.2011.g. organizirali Dan narcisa. U suradnji s roditeljima prikupljene su narcise koje su mališani prodavali u našem mjestu. Akciji su su odazvali predstavnici Općine, te mještani.

Druga akcija u koju su se uključili je akcija Hrvatske pošte „Pismo prijatelju u Japan“ za pomoć stradaloj djeci u Japanu. Djeca su crtala, pisala poruke s ciljem da razvesele djecu Japana.

humanitarno1.jpg

"Zvirek" obilježio Svjetski dan voda

22. Ožujak, 2011.

Svjesni biološke i ekološke važnosti vode za sav živi svijet na Zemlji, u programu provođenja Eko-projekata,Dječji vrtić „Zvirek“ obilježio je 22.03. 2011. - Svjetski dan voda kao Projektni dan vrtića.

Cijeli dan djeca su kroz različite aktivnosti upoznata sa svojstvima vode. Obišli su obližnji potok Vidak (promatrali vodu, fotografirali zanimljive detalje). U prostoru vrtića postavljena je izložba dječjih radova na temu vode: plakati , crteži, maketa koja prikazuje tok vode od izvora prema ušću, fotografije. Djeca su imala priliku pogledati i dokumentarni film o vodi „Voda dar životu“, te proučavati različite časopise i ilustrirane materijale na navedenu temu.

Na kraju je provedena anketu - „Što smo naučili o vodi?“

Lovro: „Trebamo jako polako puštati vodu, jer ako je jako puštamo sva će se istrošiti.“

Dorijan: „Voda je za život, kupanje ali ljudi je ne čuvaju.“

Matias: „Neki voze stare brodove i onda se prolije benzin u vodu, a neki dok zalijevaju vrt pričaju sa susjedom.“

voda1.jpg voda3.jpg voda4.jpg voda5.jpg voda6.jpg voda7.jpg

Eko projekti

04. Ožujak, 2011.

„Lijepe naše obale, lijepi naš Vidak“ naziv je projekta kojim su Zvireki željeli educirati djecu, roditelje i lokalnu zajednicu o štetnosti onečišćenja voda s naglaskom na plastični otpad. Glavne aktivnosti vezane uz projekt bile su: provođenje ankete za roditelje, likovno preoblikovanje plastične ambalaže, izrada platnenih vrećica, obilazak potoka Vidaka, izrada postave potoka u holu našeg vrtića.

Dječji vrtić „Zvirek“ provodi i projekt „Ekologija i zdrava prehrana“ cilj kojeg je utjecati na cjeloviti razvoj djeteta stvaranjem pozitivnih navika, stavova i znanja o važnosti zdrave prehrane i svakodnevne tjelesne aktivnosti. U vrtiću se svakodnevno promiče zdrav način života, briga za vlastito tijelo i okoliš koji nas okružuje.

Kod provedbe projekata ostvarena je dobra suradnja s roditeljima koji se rado uključuju te na različite načine pomažu.

Sve projekte podržavaju i financijski pomažu Eko-kumovi Dječjeg vrtića „Zvirek“, a to su: Općina Stubičke Toplice, Stolarija „Ćuk“, „Rios“-zemljani radovi, „Oremuš“-plin, grijanje, vodovod.

ekoprojekt.jpg ekoprojekt1.jpg ekoprojekt2.jpg ekoprojekt3.jpg