Aktivnosti

„Zebrice“ prikazale božićne običaje Hrvatskog Zagorja

18. Prosinac, 2014.

 

17.12.2014. u 16.00 sati starija vrtićka skupina „Zebrice“ u vrtiću je održala Božićnu priredbu. Priredbi su prisustvovali roditelji, djedovi i bake. Djeca su pripremila prigodan program. U sklopu programa izveden je scenski prikaz „Zagorskih božićnih običaja“. Scenski prikaz vratio je bake i djedove u mladost, a dio je projekta „Bake i djedovi u vrtiću“. Nakon priredbe družili smo se uz tradicijske kolače (kuglof, zlijevka), a djeca su svim gostima podijelila poklone koje su sama izradila u tijeku priprema za Božić.

DSCN0715a.jpg DSCN0723a.jpg DSCN0726a.jpg DSCN0739a.jpg DSCN0759a.jpg

U Dječjem vrtiću „Zvirek“ održan međužupanijski stručni skup

06. Studeni, 2014.

U srijedu 29.10.2014. u Dječjem vrtiću „Zvirek“ održan je stručni skup na temu „Održivi razvoj i kriteriji kvalitete- najljepši školski vrtovi u RH“. Stručni skup su organizirali voditeljica projekta „Najljepši školski vrtovi u RH“ gđa. Lidija Komes, te Agencija za odgoj i obrazovanje, odnosno Viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama mr.sc. Inga Seme Stojnović i Viša savjetnica za kemiju mr. Olgica Martinis.

Stručnom skupu se odazvalo 50-ak sudionika iz više županija (ravnateljice, stručne suradnice, odgojitelji u predškolskim ustanovama).

U uvodnom dijelu načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar pozdravio je prisutne i zaželio svima dobrodošlicu i ugodan rad.

Predavanja i prezentacije održali su: prof. Mirko Ruščić sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Splita, voditeljica projekta HRT-a gđa. Lidija Komes, prof. rehabilitator Maja Štefanec Herak stručna suradnica Dječjeg vrtića „Zvirek“, gđa. Vesna Smojver stručna suradnica pedagog iz Dječjeg vrtića „Srednjaci“ i ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvirek“ Kristina Ljubić.

Na skupu je raspravljano o uređenju vrtičkog okoliša, te o dobrobiti za djecu koja odrastaju u prirodnom okruženju i koja imaju priliku istraživati što sve priroda nudi . Ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvirek“ prisutnima je iznijela iskustvo kako se u vrtiću uređivao okoliš. Istaknula je važnost suradnje s lokalnom zajednicom u uređenju, sa Radnim tijelom za ekologiju i kulturu općine Stubičke Toplice, gđom. Marijom Krušelj autoricom projekta „Zagorje ti moje blago“, te pohvalila rad tehničkog osoblja vrtića koje daje doprinos u održavanju okoliša.

Svi sudionici imali su priliku pogledati tradicijski povrtnjak, kutak perunika, te ostale uređene površine vrtića, te vidjeti izradu tradicijskog plota koju je pokazao domar vrtića Dominik Špoljar. Sve viđeno bio je temelj zbog kojeg je Dječji vrtić „Zvirek“ proglašen najljepšim vrtićem u RH za 2013.godinu.

Skup je protekao u vedroj i radnoj atmosferi.

 

U „Zvireku“ održana Eko paket radionica

07. Travanj, 2014.

U sklopu projekta Eko paket u vrtiću je 3.04.2014. održana radionica recikliranja Tetra Pak ambalaže. Glavna aktivnost koja je kod djece izazvala veliku zainteresiranost i oduševljenje je bila vezana uz rad pulper stroja, koji reciklira Tetra Pak ambalažu.  Uz promatranje procesa recikliranja djeca su mogla birati i druge zanimljive aktivnosti: podne igre na temu Put nastanka Tetra Pak ambalaže, stolne igre, igru s kontejnerima u kojoj su ponovila na koji se način pravilno odlaže ambalaža, te na koji se način slaže prije odlaganja u kontejner. Nakon završetka rada pulper stroja djeca su s voditeljima Igorom, Marinom i Martom prošla zanimljiv proces cijeđenja kroz sita i sušenja dobivene mase od drvnih vlakana koju će „Ježeki“ i „Žabice“ iskoristiti za likovne radove.

rad tetra2.JPG rad.tetra1.JPG radtetra3.JPG radtetra4.JPG radtetra5.JPG