Aktivnosti

Prvi Božić u Zvireku"

23. Studeni, 2010.

Mali Zvireki već uoči Adventa počeli su s pripremama za blagdan Božića. Dana 23. studenog 2010. u vrtiću je održana božićna radionica za roditelje i djecu na kojoj su se ukrašavala licitarska srca, izrađivale čestitke, te radili adventski vjenčići.
Radovi sa božićne radionice predstavljeni su na tradicionalnoj Adventskoj izložbi koju organizira Udruga „Hrvatska žena“ u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice, a koja je otvorena 24. studenog 2010. godine u vijećnici Općine Stubičke Toplice. Polaznici vrtića sve prisutne oduševili su prigodnim recitacijama i igrokazom
Veliko oduševljenje i radost na licima svih mališana izazvao je dolazak Sv. Nikole u vrtić, koji je djeci podijelio darove, te zajedno s djecom pjevao i plesao. Darove za Sv. Nikolu osigurala je Općina Stubičke Toplice.
Na Božićnoj svečanosti djeca su razveselila roditelje prigodnim pjesmama i plesovima.
Tijekom Adventa u vrtiću se osjeća blagdansko ozračje, a posebnoj toplini boravka u vrtiću pridonijelo je božićno drvce okićeno licitarima i anđelima, te prekrasnim jaslicama koje smo izradili povodom našeg prvog Božića u Dječjem vrtiću „Zvirek“.

boz1.jpg boz2.jpg boz3.jpg boz4.jpg boz5.jpg boz6.jpg boz7.jpg boz8.jpg

Jesen u "Zvireku"

11. Listopad, 2010.

Dječji vrtić "Zvirek", od 11. do 15. listopada 2010.g. bio je prepun različitih sadržaja, kojima se djeci približio značaj plodova zemlje te svega onoga što nam priroda na jesen nesebično nudi.
Djeca su razgovarala na temu "Od zrna do kruha“posjetili su pekaru u centru Stubičkih Toplica, gdje su se detaljno upoznali s postupkom dobivanja kruha i drugih pekarskih proizvoda, a na kraju su s veseljem i isprobali peciva. Tijekom tjedna i sami su mijesili različite vrste tijesta, te oblikovali kruščiće i kolačiće. 
12.10.2010.g. djecu je razveselila lutkarska predstava "Kolačić" koju su pripremile odgojiteljice „Zvireka“, a mališani su ju pogledali zajedno s drugim razredima Osnovne škole Stubičke Toplice.
Kreativni zvireki izradili su tradicijsku kuću našeg kraja koja je ponosno izložena na Jesenskoj svečanosti. Prostor vrtića upotpunjen je jesenskim plodovima i tradicijskim predmetima. Na priredbi su sudjelovale vrtičke skupine Leptireki, Zečići i Sunčeka, a svoj prvi uspješni nastup imali su i maleni folkloraši iz Dječjeg vrtića "Zvirek".
Svečanosti su prisustvovali i malenima pružili podršku predstavnici Općine Stubičke Toplice, Turističke zajednice, Savjetodavnog tijela za ekologiju i kulturu, Župe sv. Josipa, Društva "Naša djeca", te Udruge "Hrvatska žena".

jesen01.jpg jesen02.jpg jesen03.jpg jesen04.jpg jesen05.jpg jesen06.jpg jesen07.jpg jesen08.jpg jesen09.jpg jesen10.jpg

Dječji vrtić „Zvirek“ sudjelovao na 2. Dječjoj likovnoj radionici

28. Kolovoz, 2010.

28.08.2010. na 2. Dječjoj likovnoj radionici, a u sklopu tradicionalne Likovne kolonije „Stubaki 2010“, po prvi puta sudjelovala su i djeca iz Dječjeg vrtića „Zvirek“ Stubičke Toplice. 
Djeca su s veseljem obišla znamenitosti Stubičkih Toplica, uz stručno vodstvo prof. Dese Šušnjar. Nakon obilaska prionula su slikanju viđenog. Djeci je slikanje bilo zanimljivo i poučno, tim više jer su ih nadzirali i savjete im davali profesionalni umjetnici. Tako su nastali mnogobrojni radovi, kojima su prikazane vrijednosti naše Općine. Na kraju radionice djeca su pogledala dinamičnu i zanimljivu kazališnu predstavu „Tko nosi najljepši dar - jaje, zeko ili dimnjačar“.
Tradicionalna Likovna kolonija „Stubaki 2010 “ održana je pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, a u organizaciji Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice i Društva „Naša djeca“ Stubičke Toplice.

lik023.jpg lik033.jpg lik036.jpg lik048.jpg