Aktivnosti

U „Zvireku“ održana Eko paket radionica

07. Travanj, 2014.

U sklopu projekta Eko paket u vrtiću je 3.04.2014. održana radionica recikliranja Tetra Pak ambalaže. Glavna aktivnost koja je kod djece izazvala veliku zainteresiranost i oduševljenje je bila vezana uz rad pulper stroja, koji reciklira Tetra Pak ambalažu.  Uz promatranje procesa recikliranja djeca su mogla birati i druge zanimljive aktivnosti: podne igre na temu Put nastanka Tetra Pak ambalaže, stolne igre, igru s kontejnerima u kojoj su ponovila na koji se način pravilno odlaže ambalaža, te na koji se način slaže prije odlaganja u kontejner. Nakon završetka rada pulper stroja djeca su s voditeljima Igorom, Marinom i Martom prošla zanimljiv proces cijeđenja kroz sita i sušenja dobivene mase od drvnih vlakana koju će „Ježeki“ i „Žabice“ iskoristiti za likovne radove.

rad tetra2.JPG rad.tetra1.JPG radtetra3.JPG radtetra4.JPG radtetra5.JPG

Dječji vrtić „ Zvirek“ - Najljepši dječji vrtić Hrvatske za 2013. godinu u projektu Najljepši školski vrtovi 2013.

25. Studeni, 2013.

Svečanost proglašenja najljepših školskih vrtova za 2013. godinu održala se 22.11.2013. na Hrvatskoj radioteleviziji.  Projekt je pokrenula i osmislila novinarka Hrt-a  Lidija Komes prije 19 godina, a do danas je u njemu sudjelovalo mnogo škola i vrtića. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Dječji vrtić „Zvirek“ se ove godine prvi puta prijavio na navedeni natječaj. Već prilikom prvog posjeta komisija za ocjenjivanje nije skrivala oduševljenje položajem i okolišem vrtića, te izgledom tradicijskog povrtnjaka.  O povrtnjaku se već mnogo puta pisalo, no razlog vjerojatno leži u tome što je povrtnjak nastao na inicijativu djece,  a uz trud odgojiteljica, domara , spremačica, stručne savjete gđe. Marije Krušelj i gđe. Zrinke Košić-Bosnar predsjednice Radnog tijela za ekologiju i kulturu naše općine, Zvirekov povrtnjak je pravi mali istraživački centar na otvorenom u kojem djeca kroz igru uče kako uzgojiti biljke našeg kraja. 

Na svečanosti nismo imali samo ulogu dobitnika priznanja, marljivi „Ježići“ iz starije vrtičke skupine sudjelovali su u programu svečanosti. Iris, Ema i Maja otvorile su svečanost recitacijom „Bele rože“ , te kasnije u programu zajedno sa svojim prijateljima u zagorskim košuljicama otplesale zagorski ples Šrotež.

Prilikom preuzimanja priznanja podršku su nam pružili načelnik općine Vladimir Bosnar, direktorica Turističke zajednice Bernarda Sokač, predsjednica Radnog tijela za ekologiju i kulturu Zrinka Košić Bosnar, te roditelji.

IMG_3253.jpg IMG_3271.jpg IMG_3286.jpg IMG_3304.jpg IMG_3344.jpg IMG_3363.jpg IMG_3426.jpg IMG_3468.jpg IMG_3525.jpg IMG_3297.jpg

TRADICIJSKI VRT U JESEN

29. Listopad, 2013.

Posjetila nas je snimateljska ekipa s HRT-a pod vodstvom gospođe Lidije Komes autorice i voditeljice projekta „Najljepši školski vrt“. Družili smo se u vrtu i snimili kako se plete tradicijska ograda od pruća, te smo zasadili lukovice tradicijskog cvijeća.

I naši najmlađi vole provoditi vrijeme oko vrta promatrajući cvijeće i jesenske plodove, uživali su u svježem zraku.

htv1.jpg htv2.jpg htv3.jpg htv4.jpg htv.JPG