Aktivnosti

Prihod od obilježavanja Međunarodne godine šuma dodijeljen dječjem vrtiću "Zvirek"

19. Listopad, 2011.

2011. godina proglašena je Međunarodnom godinom šuma Rezolucijom Generalne skupštine UN-a broj 61/193.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ-e s partnerima Hrvatske šume - Uprava šuma, Podružnica Zagreb, Hrvatskim šumarskim institutom Jastrebarsko, u suradnji s Općinom Stubičke Toplice i Turističkom zajednicom, bila je organizator tematske manifestacije na otvorenom „Šuma na dlanu - Kamenjak“ u sklopu projekta „Šume - zelena pluća Zagorja“, 09. listopada 2011. godine, podno povijesnog brda i istoimene šume Kamenjak, u blizini Povijesno poučne staze Kamenjak u Stubičkim Toplicama.

Na očuvanom prirodnom lokalitetu, okruženom šumom upriličene su tematske igre natjecateljskog karaktera, prezentacija institucija, tvrtki, udruga vezanih za upravljanje i gospodarenje šumama. Također je organizirana prodaja gulaša, a prihod od iste namijenjen je Dječjem vrtiću „Zvirek“ - Stubičke Toplice koji je sudjelovao na navedenoj manifestaciji, te za kreativan likovni rad osvojio priznanje.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljenje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije Ivan Ištok, dipl.ing.šum. i stručna savjetnica Dijana Klasić, dipl.ing.arg. u pratnji načelnika općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara posjetili su 17. listopada 2011. godine Dječji vrtić „Zvirek“ i dodijelili financijska sredstava u iznosu od 950,00 kn namijenjena za razvijanje ekoloških projekata. Ravnatelj Ištok prezentirao je djelatnost Ustanove, a ista obuhvaća: zaštitu, održavanje i promicanje zaštićenih prirodnih vrijednosti na području KZŽ-e u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanje neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, nadzor nad provođenjem uvjeta i mjera zaštite prirode na zaštićenim područjima kojima upravlja Ustanova. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvirek“ Kristina Ljubić upoznala je prisutne s nizom ekoloških projekata i aktivnosti koje vrtić kontinuirano provodi od osnivanja 2010. godine. Djeca i djelatnici vrtića ponose se statusom eko vrtića i zelenom zastavom koja se zavijorila 2011. godine. Dječji vrtić „Zvirek“ sudjeluje na raznim natječajima, programima, manifestacijama, te je dobitnik niza priznanja i nagrada u domeni kreativnog stvaralaštva i tradicijskih vrijednosti. Ravnateljica Ljubić zahvalila je predstavnicima Javne ustanove na dodijeljenim sredstvima i suradnji.

z1.jpg z2.jpg z3.jpg z4.jpg

Dječji vrtić "Zvirek" obilježio 200. obljetnicu izgradnje Lječilišta

16. Rujan, 2011.

Djeca starije odgojno-obrazovne skupine Dječjeg vrtića „Zvirek“ različitim aktivnostima prisjetili su se povijesti Stubičkih Toplica. Djeca su upoznata s povijesnom ličnošću Stubičkih Toplica - biskupom Maksimilijanom Vrhovcem kojem pripadaju izrazite zasluge u izgradnji kupališta i bolnice.

U suradnji sa Radnim tijelom za kulturu i ekologiju Općine Stubičke Toplice za djecu je organizirana edukativna šetnja prilikom koje su djeca razgledala Lječilišni kompleks, Dijaninu kupelj, crkvu sv. Katarine, Park Maksimilijana Vrhovca. Nakon šetnje djeca su napravila mnoštvo zanimljivih radova različitim likovnim tehnikama.

s1.jpg s2.jpg s3.jpg s4.jpg s5.jpg s6.jpg s7.jpg s8.jpg

Dječji vrtić "Zvirek" sudjelovao na 3.Dječjoj likovnoj radionici

27. Kolovoz, 2011.

27.08.2011.g. na 3. Dječjoj likovnoj radionici koja se održala u sklopu tradicionalne Likovne kolonije „Stubaki 2011“ u organizaciji Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, a pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice sudjelovala su djeca i odgajateljice iz Dječjeg vrtića „Zvirek“. 

Djeca su s velikim zanimanjem pratila upute koje ima je davala voditeljica radionice akademska kiparica Mirjana Drempetić Hanžić Smolić. Nakon uputa uslijedilo je modeliranje gline. Vrijedne ruke malenih Zvireka izmodelirale su nekoliko škrinjica sa prepoznatljivim motivima našeg kraja.

likovnavrtic1.jpg likovnavrtic2.jpg likovnavrtic3.jpg likovnavrtic4.jpg