Aktivnosti

Izlet u Zagreb

30. Ožujak, 2015.

Dan kojeg su djeca iz odgojnih skupina „Zebrice“ i „Loptice“, te djeca koja polaze program predškole željno iščekivala, bio je ponedjeljak, 23. ožujka 2015. godine, a obilježio ga je odlazak na izlet u Zagreb.

Napunili smo ruksake putnim potrepštinama i krenuli. Bilo je zanimljivo sve, vožnja autobusom koja je mnogima predstavljala prvo takvo iskustvo, posjet kazalištu Mala scena u kojem smo pogledali dinamičnu, razigranu i veselu predstavu „Mala vještica“ koja nas je poučila koliko je važno biti dobar. Veselju nije bilo kraja kad smo stigli u Zoološki vrt u kojem smo vidjeli puno životinja i uživali u toplom, sunčanom danu.

Lijepo iskustvo prvih doticaja sa kulturom, boravak među životinjama i druženje sa vršnjacima zasigurno će ostaviti značajan trag u sjećanjima naših mališana.

IMG_56051.jpg IMG_56101.jpg IMG_56121.jpg IMG_56291.jpg

Projekt „Kak i naše babice i dedeki“

24. Veljača, 2015.

Starija vrtićka skupina „Zebrice“ provodi zanimljiv projekt  „Kak i naše babice i dedeki“. Voditeljice projekta su Andreja Čačko i Martina Martinić. U desetom mjesecu povodom Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba odgojiteljice sa djecom posjetile su starački domu „Pintar.   Nakon posjete djeca su imala mnogobrojna pitanja. Kako bi saznali odgovore i udovoljili dječjoj znatiželji krenuli su u istraživanje.

 U sklopu projekta realizirane su  mnogobrojne aktivnosti u koje smo uključili naše bake i djedove: šetali smo sa bakam i djedovima okolicom našeg mjesta, posjetili smo staru tradicijsku hižu gđe. Vdović , te razgledali bogatstvo predmeta koje se u njoj nalazi. Održali smo kreativne radionice -  izrada tradicijskog nakita sa gđom. Benger Žitnjak, radionicu vezenja gđa – ma Zrinščak, Zrinski i Borić, slušali  priče i igrali društvene igre sa gđom. Pilski. Gđa. Šantek je djeci pričala zanimljive priče o starim tradicijskim predmetima i njihovoj upotrebi. Izradili smo zvrkove i ogrlice – poklon za djeda i baku, razgovarali što volimo raditi sa našim bakama i djedovima, izradili smo nošnje, slikovnice i plakat, te luster od slame i krep papira, zabavljali se kao naše bake i djedovi – plesali i pjevali tradicijske pjesme, runili kukuruz, igrali se igre naših baka i djedova, oformili centar sa starim igračkama, proveli anketu koliko poznajem svoju tradiciju i letak o našem projektu. Na božićnoj svečanosti na kojoj su posebni gosti bile bake i djedovi, svi prisutni bili su iznenađeni scenskim prikazom tradicijskog Božića koji ih je vratio u djetinjstvo.

Djeca su uživala provodeći aktivnosti na projektu, a još više su ih veselili dolasci u skupinu baka i djedova.

Neke dječje izjave:

„To je dobra ideja, jer neki djedovi i bake nisu prije vidjeli vrtić, pa sad mogu.“ Ivona

„Drago mi je što bake i djedovi dođu u vrtić, jer vide kako jako puno znamo. „   Barbara

„Ja sam vesela kaj bake i djedovi dođu u vrtić jer bumo puno naučili od njih.“  Lucija M.

Najvažnije je da smo se u svemu odlično zabavili i na oduševljenje djece projekt se nastavlja dalje.

IMG_5239.JPG IMG_5373.JPG IMG_5457.JPG P1014879.JPG

Fašnička povorka

18. Veljača, 2015.

 Dana 17. 02. 2015.  u 10.00 sati, djeca iz dječjeg vrtića „Zvirek“ formirala su veselu fašničku povorku i krenula prema centru Stubičkih Toplica. U veseloj povorci sudjelovala su djeca starije odgojne skupine „Zebrice“, koje su vjerno prikazale obitelj Kremenko, djeca srednje odgojne skupine „Loptice“ kao pingvini, a pridružila nam se čak i mlađa vrtićka skupina „Balončeki“ kao Disney junaci u likovima Štrumfova te Mickey i Minnie Mouse koji su nas ispratili do Osnovne škole.

Kada smo stigli do centra našeg mjesta, kod fontane su nas čekali nasmijani roditelji i načelnik gosp. Vladimir Bosnar, koji nam je podijelio ukusne krafne. Uživajući u svježem zraku i upijajući zrake sunca koje su nas cijelim putem častile svojom nazočnošću  zadovoljni smo se vratili u  vrtić.

aP1014971.jpg aP1014980.jpg aP1014983.jpg aP1014985.jpg