Aktivnosti

Projekt „Tradicijski vrt-povrtnjak“ Dječjeg vrtića „Zvirek“ ostvario veliki uspjeh

12. Ožujak, 2012.
12.03.2012. Dječji vrtić „Zvirek“ sudjelovao je na Regionalnoj smotri projekata dječjih vrtića iz područja nacionalnog odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.
Vrtić je predstavio projekt „Tradicijski vrt-povrtnjak“. Cilj provođenja ovog projekta je uključivanje djece u istraživanje tradicijskog vrta zbog proširivanja spoznaje o tradicionalnim vrijednostima našeg kraja te stvaranje pozitivnih navika i stavova o važnosti zdrave prehrane.
Voditeljice projekta su odgajateljice Andreja Očko i Andreja Čačko, a u realizaciji projekta su sudjelovala djeca svih vrtičkih skupina.
Projekt „Tradicijski vrt-povrtnjak“ je od strane Komisije ocijenjen kao kvalitetan te je dobio mnogobrojne pohvale.
Na Državnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja koja će se održati u svibnju Dječji vrtić „Zvirek“ predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju.
web1.jpg web2.jpg web3.jpg web4.jpg web5.jpg

Zvirekova fašnička povorka

21. Veljača, 2012.

21.02.2012. povodom Fašnika Dječji vrtić „Zvirek“ organizirao je malu Fašničku povorku. U povorci su sudjelovali veseli Štrumfovidotjerani Miki Mausi i njihove Minni, te razigrani Dalmatineri, te tako izmamili osmijeh na lica roditelja, baka, djedova i drugih mještana koje su zatekli na ulicama.

Vesele maškare krenule su iz vrtića te prošetale do centra mjesta gdje ih je dočekao načelnik Općine Vladimir Bosnar, te predstavnici drugih čimbenika Općine. Načelnik je djecu razveselio toplim, mirisnim krafnama.

f09.jpg fasnik1.jpg fasnik2.jpg fasnik3.jpg fasnik4.jpg

Projekt „Tradicionalno zagorsko vjenčanje“

14. Veljača, 2012.

Djeca starije vrtićke skupine „Pačići“ i njihove tete odlučili su upriličiti pravu tradicijsku zagorsku svadbu. Pripreme su trajale nekoliko tjedana, u razdoblju zaruka u vrtiću je bilo mnogo posla. Pačići su vrijedno izrađivali ružice i „venček“ za mladenku, kuglice za ogrlice, prikupljali miraz i usput vrijedno učili, a sama svadba održala se na Valentinovo. Na svadbi je bilo veselo, pjevalo se i plesalo, a pravi metež je nastao kad je mladenka bacala venček za kojim su se otimale „mlade cure“. Na svadbi smo ugostili i načelnika Općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara, novinarku Senku Susović te predstavnike Turističke zajednice.

vjenčanje1.JPG vjenčanje2.JPG vjenčanje3.JPG vjenčanje4.JPG vjenčanje5.JPG vjenčanje6.JPG