Aktivnosti

Dan kravate i dan jabuka

26. Listopad, 2022.

 

Vrtićke skupine su 18. listopada obilježile Svjetski dan kravate. Djeci je zabavno izraditi vlastitu kravatu baš onakvu kakva se njima sviđa, a zatim je ponosno nositi. Uz kreativno izražavanje djeci pozornost privlači i priča o tome kako je kravata nastala u Hrvatskoj te postala posebna i poznata u cijelom svijetu.

20. listopada je Svjetski dan jabuka kojeg svake godine obilježavamo. Obično taj dan u Zvireku preraste u tjedan jabuka zbog velikog interesa djece za aktivnosti na tu temu. Djeca jabuke promatraju, mirišu, režu, kušaju. Uz pomoć odgojiteljica izrađuju jabučni sok i druge slastice. Jabuke crtaju, slikaju, ukrašavaju, o njima slušaju pjesmice i priče, pa smišljaju vlastite, dramatiziraju i stvaraju igrokaze u kojima je jabuka glavna zvijezda.

Pužeki_dan kravate.jpg Suncokreti_dan kravate.jpg Kraći program predškole_Dan kravate.jpg Cvjetići_dan jabuka.jpg Jabuka_Cvjetići_Kraći program predškole.jpg Suncokreti_dan jabuka.jpg Zečići_dan jabuka.jpg Zečići_dan jabuka2.jpg

Gljivarenje v Stubakima

26. Listopad, 2022.

 

Neizostavno događanje na kojem sudjelujemo svake jeseni je tradicionalna manifestacija Turističke zajednice i Općine Stubičke Toplice „Gljivarenje v Stubakima“. Manifestacija se ove godine održala 15. listopada te proslavila svoju jubilarnu 25. obljetnicu bogatim i zanimljivim programom. Drago nam je da smo ponovno mogli sudjelovati te nas je obradovala i zahvalnica koju smo primili za dugogodišnju suradnju u organizaciji i promociji ove rado posjećene manifestacije kojoj se vesele naša djeca i njihove obitelji.

Gljivarenje u Stubakima2.jpg Gljivarenje u Stubakima.jpg Cvjetići_gljive su super.jpg

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

25. Listopad, 2022.

Listopad u ZVIREKU je tradicionalno u znaku dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a vrtićem se šire mirisi kruščića, peciva i keksića koje su izradila djeca uz pomoć svojih odgojiteljica. Djeca uživaju u spletovima aktivnosti na temu “Od zrna do pogače” i “Plodovi našeg zavičaja” koje su sadržajima prilagođene svim dobnim skupinama. Djeca u svemu aktivno sudjeluju i igrajući se stječu svijest o ekologiji i zdravoj prehrani.

Zečići_dani kruha.jpg