Aktivnosti

Božićna radionica u sklopu projekta „Božić na Mjesnom trgu“

12. Studeni, 2015.

Početkom studenog vrijedne i kreativne odgojiteljice Andreja Očko Krušelj i Andreja Čačko sudjelovale su na Edukativnoj radionici koju je vodila časna sestra Samuela Premužić. Radionici su prisustvovale i članice Udruge Hrvatska žena i Društva naša djeca Stubičke Toplice, te učiteljice Osnovne škole Stubičke Toplice. Uz stručne upute koje im je dala časna sestra Samuela sudionice su od perušine izradile svetu Obitelj: Isusa, Mariju i Josipa, te sveta tri kralja i anđela. Božićne jaslice bit će postavljene 05.12.2015., prilikom događanja „Božić na Mjesnom trgu“.

IMG_8756a.jpg IMG_8868a.jpg IMG_8876a.jpg

„Busići“ u posjetu frizeru Mirku

09. Studeni, 2015.

Djeca starije odgojne skupine „Busići“ posjetila su 04.11.2015. frizera Mirka u njegovom frizerskom salonu u centru Stubičkih Toplica. Prije polaska djeca su kroz razgovor iskazala zanimanje za pojedine nedoumice za koje su odlučili saznati odgovor kod našeg frizera. Tako su odmah kod dolaska u frizerski salon postavili pitanje „Kako se zove plašt kojeg frizer stavi oko nas?“ i „Šiša li gospodin Mirko i djevojčice ili samo dječake?“. Frizer Mirko djeci je pokazao pribor koji koristi za šišanje, ali i pribor koji se koristio nekad. Djeca su posebno uživala jer su imala priliku primiti stari pribor u ruke i isprobati ga. Neki od njih odlučili su se smjestiti u stolicu i započeti s igrom pranja kose. Frizer Mirko na kraju posjeta, na zahtjev djece, nekim je dječacima napravio i frizure koje su s ponosom nosili cijeli dan.

1.jpg unnamed.jpg unnamed2.jpg unnamed3.jpg

Svehrvatska smotra u Stubičkim Toplicama

15. Listopad, 2015.

11.10.2015. Općina Stubičke Toplice bila je domaćin Svehrvatskoj smotri  Dani kruha –Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Organizator Svehrvatske smotre je Udruga Lijepa naša. Na manifestaciji je sudjelovao i naš vrtić. Predstavili smo se tradicijskim kolačima i plodovima našeg zavičaja, te plakatima dječjih radova. Na otvorenju su djeca starije i srednje vrtićke skupine razveselila sve sudionike i goste smotre kratkim programom.  Svečani dio smotre je bila Sveta misa koju je predvodio mons. Mijo Gorski, a nakon mise mogli su se razgledati izložbeni štandovi i degustirati proizvodi iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

P1015961a.jpg P1015967a.jpg P1015965a.jpg