Aktivnosti

Zvirekova Fašnička povorka

15. Veljača, 2016.

U utorak, 9. veljače 2016., jutro u vrtiću započelo je veselo i razigrano. Djeca i odgojiteljice pripremala su se za Fašničku povorku. S obzirom da je vrtić uključen u projekt „Škole za Afriku“, te su djeca pokazala velik interes za afričke običaje, prehranu i način života, odlučili smo se maskirati u afrička plemena. Starija vrtićka skupina predstavljala je pleme „Masai“, srednja vrtićka skupina pleme „Alfa“, djeca iz mlađe vrtićke i starije jasličke skupine maskirala su se u razne princeze, policajce, junake, pa čak i dinosaure. U 10.00 sati vesela je povorka ispred vrtića krenula prema centru mjesta. Naši najmlađi pratili su nas dio puta, a afrička plemena nastavila su do Mjesnog trga. Tamo su nas dočekali roditelji, mještani, ali i načelnik Stubičkih Toplica gosp. Vladimir Bosnar. Održali smo prigodni program, otpjevali pjesmu „Maškare“, te dvije afričke pjesme „Bajka Afrika“ i „Tue-Tue“. Od prisutnih smo dobili gromoglasan pljesak, a načelnik je razveselio svu djecu i prisutne ukusnim krafnama.

P1016356.JPG P1016374.JPG P1016380.JPG P1016382.JPG

BUSIĆI NA FAŠNIČKIM ŠPELANCIJAMA V OROSLAVJU

09. Veljača, 2016.

Najstarija odgojna skupina Busići u nedjelju 07.02.2016. sudjelovala je na Fašničkim špelancijama u Oroslavju. Busići su se predstavili s maskama Afričkog plemena Masai za koje su se pobrinule vrijedne dječje ruke uz pomoć odgojiteljica Ivane i Ane. U društvu djece iz drugih vrtića i škola Busići su prošetali glavnom oroslavskom ulicom te prisutnima otpjevali pjesmu Afrika. Pjesme, plesa i veselja nije nedostajalo, a na kraju smo se počastili ukusnim krafnama.

IMG-20160208-WA0001.jpg IMG-20160208-WA0000.jpg

EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO OČUVATI ZDRAVU OBITELJ?“

04. Veljača, 2016.

U srijedu 20. siječnja 2016. godine u našem vrtiću održala se edukativna radionica za roditelje na temu „Kako očuvati zdravu obitelj?“. Radionica je održana u suradnji s Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije. Na radionici je prezentiran novi obiteljski zakon te su date bitne smjernice o odgoju- najtežem poslu svakog roditelja. Istaknuta je važnost stvaranja povjerenja i potpore u vezi roditelj-dijete, kao i postavljanje granica kada je to potrebno. Dijete treba upoznati sa njegovim pravima, ali i obvezama, isto tako dogovarati pravila i logičke posljedice u slučaju ne pridržavanja. Disciplina sa srcem gradi se od najranijih dana, a na njoj je potrebno kontinuirano raditi. Roditelji i stručni radnici mogli su postaviti pitanja na što ima je dati konkretan odgovor. Ovakav oblik suradnje roditelja, stručnih radnika i šire lokalne zajednice nadasve je koristan i poticajan.

SAM_1952.JPG