Aktivnosti

Sveti Nikola u Zvireku

09. Prosinac, 2016.

I ove godine polaznici vrtića bili su jako dobri pa ih je u utorak 6.12.2016. posjetio sv. Nikola. Donio je pune vreće prigodnih slatkih paketića. Djeca su ga veselo dočekala i njegov dolazak nagradila pjesmama i recitacijama.

            Slatke pakete financirala je općina Stubičke Toplice, a veselom druženju sa sv. Nikolom prisustvovao je načelnik općine Vladimir Bosnar i predsjednica Radnog tijela za ekologiju i kulturu općine Stubičke Toplice Zrinka Košić Bosnar.

P1017533.JPG P1017538.JPG

„Zvireki za djecu Afrike“

28. Studeni, 2016.

I ove pedagoške godine smo se uključili u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“. Djeca i odgojiteljice svih odgojnih skupina marljivo su radili razne predmete specifične za određena Afrička plemena, pokrajine, gradove. Usvajali smo Afričke pozdrave, pjesmice o Africi kao „A ram sam sam“, „Tu e tu e“. Gledali smo kratke dokumentarne filmove o životu i školovanju djece u Africi, čitali priču djevojčice iz Burkine Faso, plesali smo, igrali se, proučavali kartu svijeta, mnogo toga novoga usvojili. U holu vrtića priredili smo izložbu dječjih radova koje su roditelji i djeca mogli kupiti i dobrovoljnim prilogom pomoći opremanju škola u Africi.

Posjet knjižnici osnovne škole Stubičke Toplice

16. Studeni, 2016.

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, starija vrtićka skupina „Žirafice“ je svakodnevno u vrtić od kuće donosila svoje omiljene slikovnice i knjige. Zajedno su ih sa svojim odgojiteljicama listali i čitali. Potaknuti pročitanim kreativno su sami osmislili nekoliko  igrokaza i slikovnica. Nastalo je i nekoliko lijepih lutaka. Jednu od slikovnica naslova „Vjeverica i jež“ poklonili su školskoj knjižničarki OŠ Stubičke Toplice, prilikom posjeta školskoj knjižnici. Osim toplog dočeka, knjižničarka i djeca pripremila su za polaznike vrtića nekoliko igrokaza s lutkama, te im pročitali priču „Grga Čvarak“ i  pjesmu „Kako živi Antuntun“. Zaista su bili izvrsni. Razgledavanje  školske knjižnice otkrilo je mnoge čari i bogatstva različitih slikovnica, enciklopedija, priča, stripova…Bilo je prelijepo!

P1017402.JPG P1017404.JPG P1017405.JPG P1017408.JPG