Aktivnosti

Dan očeva i Projektni dan našeg vrtića

10. Travanj, 2017.

         Povodom Dana očeva i Projektnog dana vrtića koji obilježavamo u sklopu Međunarodnog programa Eko-škola, u našem vrtiću održana je radna akcija u kojoj su sudjelovali očevi starije vrtićke skupine i domar vrtića. Svrha akcije je bila izrada didaktičkih sredstava od starih paleta, koje su vrtiću donirali gdin. Slavko Vrban i Eko-kum vrtića „Rios“ autoprijevoz i usluge. Radnoj akciji su se odazvali, te svoje znanje i slobodno vrijeme uložili: gdin. Domitrek, gdin. Aščić, gdin. Zrinski, gdin. Mišić, gdin. Pilarić i gdin. Sokač. Izrađena didaktička sredstva: automobil, kućicu, elemente za kuhinju djeca će koristiti na dječjem igralištu.

            Zahvaljujemo svima koji su se uključili.

1.png 2.png 3.png 4.png

CAP- program u dječjem vrtiću Zvirek

21. Ožujak, 2017.

          U starijoj vrtićkoj skupini provedene su planirane aktivnosti/radionice u sklopu CAP-programa (CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci predškolske dobi u vrtićima).

            Djeca su kroz  aktivnosti osvijestila svoje psihološko „JA“, razvijala pozitivan stav prema sebi i zajedništvu, jačala osjećaje osobnog dostojanstva i odgovornosti, poštovanje dostojanstva drugih i osjećaja za jednakost među pojedincima.

            Kroz aktivnosti provedene s matičnim odgojiteljicama skupine i kroz igrokaze provedene s koordinatorima CAP-programa našeg vrtića, djeci su prezentirane  određene situacije i kako bi trebala pravilno postupati u istima. Djeca su tako kroz nekoliko tjedana usvojila ključne pojmove kao napad, dječja prava, sigurnost, vanjska i unutarnja snaga, sloboda, neznanac, dobra i loša tajna, ugodni i neugodni dodiri…

            Djeca su također uvježbavala razne strategije i pravila što učiniti u situaciji pri susretu s neznancem, usvojila su CAP-tehnike samoobrane, vježbala vještine promatranja i opisivanja, uvježbavala su i kako prepoznati ljude od povjerenja.

            Tijekom godine povremeno ćemo se vraćati na usvojene prevencijske strategije kako bi se djeca prisjetila svega usvojenoga.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Karnevalska zabava u Zvireku

05. Ožujak, 2017.

28.02.2017. u „Zvireku“ se održala prava karnevalska zabava. Igrali smo igru „Glazbene stolice“ pod maskama, a djeca su svoju masku predstavila u modnoj reviji, dobro smo se ugrijali plesom pod maskama i počastili se finim krafnama.

P1017800.JPG P1017813.JPG SAM_2987.JPG