Aktivnosti

"Božićni zvončić" razveselio "Zvireke"

09. Prosinac, 2011.

Povodom nadolazećeg blagdana Božića odgajateljice Dječjeg vrtića „Zvirek“ izvele su za djecu lutkarsku predstavu sa glazbenim elementima pod nazivom „Božićni zvončić“.

Predstavu su odgajateljice izvele pomoću ginjol lutki koje su sašile od platna. Tako su u priči „Božićni zvončić“ djecu razveselili pasmačkapijetaodobra vilazvončić, te Djed Božičnjak.

zvoncici1.jpg zvoncici2.jpg zvoncici3.jpg zvoncici4.jpg zvoncici5.jpg zvoncici6.jpg

Priznanje u projektu "Zagorje ti moje blago"

04. Studeni, 2011.

Projekt kulture življenja Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Radija „Kaj“ „Zagorje ti moje blago“provodi se s ciljem očuvanja, zaštite i obnove izvornih tradicijskih vrijednosti Hrvatskog zagorja, izgradnje primjerenog i odgovornog odnosa prema kulturnoj i prirodnoj baštini, prostoru i njegovim osobnostima. Poruka projekta „Zagorje, ti moje blago“: posadimo cvijet, uresnimo grm, posadimo stablo lipe, stare sorte voća, obnovimo zdenac i trnac, obnovimo tradicijske vrtove i drage nam stare hiže i kleti, uređujmo okoliše, okućnice i vrtove, pletimo zagorske plotove, sadimo zelene živice...

U kleti Kozjak u Svetom Križu Začretju upriličena je 04. studenog 2011. godine svečanost dodjele priznanja u projektu „Zagorje ti moje blago“ za 2010. i 2011. godinu.

Tim povodom dodjeljeno je posebno priznanje za 2011. godinu Dječjem vrtiću „Zvirek“ za tradicijski povrtnjak.Također je Dječjem vrtiću „Zvirek“, u kategoriji vrtića, dodjeljeno priznanje za 2010. godinu.

priznanje1.jpg priznanje2.jpg priznanje3.jpg

Prihod od obilježavanja Međunarodne godine šuma dodijeljen dječjem vrtiću "Zvirek"

19. Listopad, 2011.

2011. godina proglašena je Međunarodnom godinom šuma Rezolucijom Generalne skupštine UN-a broj 61/193.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području KZŽ-e s partnerima Hrvatske šume - Uprava šuma, Podružnica Zagreb, Hrvatskim šumarskim institutom Jastrebarsko, u suradnji s Općinom Stubičke Toplice i Turističkom zajednicom, bila je organizator tematske manifestacije na otvorenom „Šuma na dlanu - Kamenjak“ u sklopu projekta „Šume - zelena pluća Zagorja“, 09. listopada 2011. godine, podno povijesnog brda i istoimene šume Kamenjak, u blizini Povijesno poučne staze Kamenjak u Stubičkim Toplicama.

Na očuvanom prirodnom lokalitetu, okruženom šumom upriličene su tematske igre natjecateljskog karaktera, prezentacija institucija, tvrtki, udruga vezanih za upravljanje i gospodarenje šumama. Također je organizirana prodaja gulaša, a prihod od iste namijenjen je Dječjem vrtiću „Zvirek“ - Stubičke Toplice koji je sudjelovao na navedenoj manifestaciji, te za kreativan likovni rad osvojio priznanje.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljenje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije Ivan Ištok, dipl.ing.šum. i stručna savjetnica Dijana Klasić, dipl.ing.arg. u pratnji načelnika općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara posjetili su 17. listopada 2011. godine Dječji vrtić „Zvirek“ i dodijelili financijska sredstava u iznosu od 950,00 kn namijenjena za razvijanje ekoloških projekata. Ravnatelj Ištok prezentirao je djelatnost Ustanove, a ista obuhvaća: zaštitu, održavanje i promicanje zaštićenih prirodnih vrijednosti na području KZŽ-e u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanje neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, nadzor nad provođenjem uvjeta i mjera zaštite prirode na zaštićenim područjima kojima upravlja Ustanova. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Zvirek“ Kristina Ljubić upoznala je prisutne s nizom ekoloških projekata i aktivnosti koje vrtić kontinuirano provodi od osnivanja 2010. godine. Djeca i djelatnici vrtića ponose se statusom eko vrtića i zelenom zastavom koja se zavijorila 2011. godine. Dječji vrtić „Zvirek“ sudjeluje na raznim natječajima, programima, manifestacijama, te je dobitnik niza priznanja i nagrada u domeni kreativnog stvaralaštva i tradicijskih vrijednosti. Ravnateljica Ljubić zahvalila je predstavnicima Javne ustanove na dodijeljenim sredstvima i suradnji.

z1.jpg z2.jpg z3.jpg z4.jpg