Aktivnosti

ZVIS - Umrežavanje u odgojno-obrazovnoj praksi vrtića i škola

21. Veljača, 2024.

U Stubičkim Toplicama održao se dvodnevni znanstveno-stručni skup s temom „Umrežavanje u odgojno-obrazovnoj praksi vrtića i škola“ u organizaciji Inicijative ZVIS i Hrvatske zajednice osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Krapinsko-zagorske županije u suradnji s nakladničkom kućom Alfa d.d. Nositelji ZVIS inicijative su OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, OŠ Bedekovčina, OŠ Krapinske Toplice i DV Sveti Križ Začretje. Na skupu se raspravljalo kako prijelaz djece iz vrtića u školu učiniti što lakšim i boljim za dijete.

  

Osim plenearnih predavanja na skupu su prikazani i primjeri dobre prakse. Iz našeg vrtića su primjer dobre prakse vrlo uspješno predstavile odgojiteljice Ivana Lukić Habulin i Željka Fruk.

Sigurno u prometu

19. Veljača, 2024.

Kao nastavak aktivnosti povodom obilježavanja europskog broja 112, u četvrtak 15. veljače skupine Pužeki i Cvjetići posjetio je policijski službenik PU Donja Stubica gosp. Željko Bingula. S djecom je razgovarao o svemu što je važno za njihovu sigurnost u prometu.

Nakon toga su predškolarci Cvjetići naučeno i primijenili u šetnji te uz precizne i jasne upute gosp. policajca uvježbali kako na siguran način prelaziti preko pješačkog prijelaza.