Aktivnosti

VAŽNO! Upisi za ped. god. 2024./2025.

07. Lipanj, 2024.

Poštovani roditelji,

Povjerenstvo za upis djece Dječjeg vrtića ZVIREK objavilo je Prijedlog liste reda prvenstva upisa u redoviti program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2024./2025.

Prijedlog liste Dječjeg vrtića ZVIREK nalazi se na našoj web stranici u kategoriji Suradnja s roditeljima.

Izlaganje na 6. stručnom skupu OSTVARIMO POTENCIJALE KNJIŽNICA

17. Svibanj, 2024.

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac su uz podršku Hrvatskog knjižničarskog društva organizirale 6. stručni skup Ostvarimo potencijale knjižnica. Tema ovogodišnjeg stručnog skupa održanog 16. svibnja bila je „Ranom intervencijom do razvoja rane pismenosti“. Ponosni smo da je upravo naš vrtić pozvan da prezentira navedenu temu iz perspektive ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Predavanje na temu „Poticanje rane pismenosti u dječjem vrtiću“ održale su odgojiteljica mentorica Andreja Očko Krušelj i stručna suradnica vrtića Maja Štefanec Herak. Osim izlaganja Dječjeg vrtića ZVIREK u prvom dijelu skupa predavanja su održale  Darija Polović iz Poliklinike SUVAG Karlovac, Kristina Čunović, ravnateljica Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te Anita Peti-Stantić, redovita profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U drugom dijelu skupa bilo je izloženo devet primjera dobre prakse iz Karlovca, Bjelovara, Rijeke, Ogulina, Koprivnice, Zagreba, Strumice u Republici Sjevernoj Makedoniji i Slovenije.

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom multidisciplinarnom okupljanju te doprinijeti razmjeni mišljenja, ideja, stručnih znanja i primjera dobre prakse na području razvoja rane pismenosti kod djece od najranije životne dobi.

Projekt „Knjiga o meni“ predstavljen da Regionalnoj smotri projekata

16. Svibanj, 2024.

7.05.2024. godine održana je Regionalna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade RH. Smotra je održana u Velikoj Gorici u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Prikazano je ukupno trinaest projekata s područja Karlovačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.